Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Ilmakehän optiset ilmiöt

Ryhmän tapaamiset

Ilmakehäryhmä pyrkii järjestämään ryhmätapaamisen (ilmakehätapaaminen) aina kerran vuodessa. Tapaamiset pyritään järjestämään muiden ilmakehäalan harrastusryhmien kanssa yhteistyössä.

Ilmakehätapaamisia on järjestetty säännöllisesti vuosittain vuodesta 2010 lähtien. Tätä aikaisemmin tapaamisia on järjestetty epäsäännöllisesti aina silloin tällöin. Vuodesta 2010 alkaen tapaamiset on järjestetty Ursan Tähtikallion havaintokeskuksessa Orimattilan Artjärvellä.

Tapaamisten ohjelma koostuu esitelmistä ja työpajoista, mutta tämän lisäksi myös kaikenlainen rento oleskelu kuten saunominen ja makkaranpaisto kuuluvat myös tapaamisten perusaktiviteetteihin! Lisäksi tapaamisten yhteydessä on monesti ollut mahdollista tehdä myös kaikenlaisia havaintoja. Esimerkiksi vuoden 2012 tapaamisessa havaittiin perseidejä ja 2013 bongattiin salamoita!

Menneiden vuosien ilmakehätapaamisten ohjelmaan ja esitelmien aiheisiin voi tutustua ryhmän wikisivuilla. Samasta paikasta löytyvät myös tapahtumissa pidettyjen esitelmien esitysmateriaalit. Kun ilmakehätapaaminen järjestetään, ilmestyy tulevan tapahtuman ohjelmarunko ryhmän wikisivuille.

Tulevat tapaamiset

  • ei suunniteltuja tapaamisia

Menneet tapaamiset

RSS Zeniitti

RSS Taivaanvahti

RSS Avaruus.fi-foorumi