Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Yleistä harrastuksesta

Ursa tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet osallistua aktiivisesti yhdistyksen toimintaan. Yhdistyksen harrastus- ja havaintotoiminta on valtakunnallista. Ursan harrastusryhmät tarjoavat valtakunnallisen harrastusyhteisön ja yhteydenpitokanavan niin taivasta tarkkaileville, kuvaajille kuin havaintolaitteiden kanssa puuhaaville. Verkkolehden ja sähköisten kanavien lisäksi harrastajat kokoontuvat vuoden mittaan useisiin tapaamisiin.

Keskeisimpiä verkkokanavia ovat Taivaanvahti-havaintojärjestelmä sekä Ursan sähköpostilistat ja Avaruus.fi-keskustelufoorumi. Jonkun verran harrastusyhteisöt kommunikoivat myös sosiaaalisen median välityksellä.

Kerhotoimintaa on tarjolla pääkaupunkiseudulla niin nuorille kuin varttuneemmillekin. Pääkaupunkiseudulla voit seurata myös Ursan esitelmätoimintaa tai osallistua kursseille. Voit koulutuksen saatuasi käyttää Ursan tähtitorneja Helsingissä ja Orimattilan Artjärvellä.

Ursan yhteistyökumppaneina monet paikallisyhdistykset tarjoavat toimintaa omilla paikkakunnillaan.

Mikäli olet päättänyt hankkia omaan tähtiharrastukseesi kaukoputken, suosittelemme ensin perehtymään kaukoputken ostajan oppaaseen.

Ursan verkkokaupasta hankit havaintovälineet luotettavasti.