Kirjaudu tai rekisteröidy

Yhteystiedot

Tähtitieteellinen
yhdistys Ursa ry /
Ilmakehän optiset ilmiöt

Yhteyshenkilö:
Juha Ojanperä
Vähä-Hämeenkatu 8a A 14
20500 Turku
puhelin 050 358 5963
ilmakeha ät ursa.fi

Muut vastuuaktiivit »

Kanavat

YouTube RSS

Yleistä ryhmästä

Kuva: © Mirko Lahtinen
Kuva: © Juha Ojanperä
Kuva: © Juha Ojanperä

Ursan ilmakehän optisten ilmiöiden harrastusryhmän (lyhyemmin ilmakehäryhmän) toimialaa ovat kaikki Maan ilmakehässä havaittavat optiset ilmiöt, kuten halot, valaisevat yöpilvet, kehät ja sateenkaaret.

Ilmakehän optiset ilmiöt ovat Ursassa mukana siksi, että monet tähtiharrastajat ovat kiinnostuneita ja havaitsevat myös ilmakehän ilmiöitä. Lisäksi Suomen pitkän, valoisan kesän aikana ei juuri voi tähtihavaintoja tehdä, mutta sen sijaan monia ilmakehän ilmiöitä on havaittavissa runsaasti. Lisäksi monet ilmakehän ilmiöt tapahtuvat hyvin korkealla yläilmakehässä, aivan avaruuden rajalla.

Ryhmän toiminta-ajatuksena on toimia yhdyssiteenä suomalaisille ilmakehän ilmiöiden harrastajille ja havaitsijoille. Ryhmän pyrkimyksenä on tarjota luotettavaa ja ajantasaista tietoa ilmakehän ilmiöistä harrastajille, medialle sekä suurelle yleisölle. Vuosittain harrastusryhmä järjestää erilaisia havaintokampanjoita ja tapahtumia harrastusalan aihepiiriin liittyen. Lisäksi ryhmä huolehtii viestinnästä ja tiedotuksesta sekä mediasuhteista. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki ilmakehän ilmiöistä kiinnostuneet Ursan jäsenet!

RSS Zeniitti

RSS Taivaanvahti

RSS Avaruus.fi-foorumi

Otsakkeen kuvat: Nasa, ESA, N. Smith (Kalifornian yliopisto, Berkeley), ja The Hubble Heritage Team (STScI/AURA)