Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tue ursaa

Tähtiretket

Milloin ihailit viimeksi tähtitaivasta ja hahmottelit tähtikuvioita tai etsit planeettoja?

Jos haluat tutustua tähtitaivaan yksityiskohtiin asiantuntevan oppaan johdolla ja kulkea pimeässä lähiympäristössä mukavien ihmisten seurassa, tule mukaan tähtiretkille! Maksuttomilla retkillä liikutaan ulkona ja on helppo pitää turvavälit. Osanottajamäärät sekä muut turvasuositukset tai -edellytykset säädetään kulloisenkin epidemiatilanteen ja suositusten / määräysten mukaan.

Millaista retkillä sitten on? Esimakua saat Yle Areenalta löytyvästä radiotoimittaja Minna Pyykön ja Tuukka Perhoniemen tähtiretkestä elokuun pimenevässä illassa.

Ellei toisin mainita, retket ovat maksuttomia, mutta niille on ilmoittauduttava – ilmoittautuminen alkaa retkiviikon alussa ja se tehdään tyypillisesti lomakkeella, johon tulee linkki tälle sivulle.

Sateisella säällä retki on peruttu, mistä ilmoitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse. Pilvisellä säällä puolestaan tähtiretken korvaa maailmankaikkeuskävely, joka on yhdessä taiteilija ja tutkija Simo Kellokummun kanssa toteutettava kokonaisuus, jolla hahmotellaan universumimme käsittämättömän pitkiä kehityskulkuja. 

Lisätietoja retkien vetäjältä Tuukka Perhoniemeltä.
(tuukka.perhoniemi @ ursa.fi, 040 5042429)

Haluaisitko tähtiretken omaan kaupunginosaasi Helsingissä? Miten omalle paikkakunnallesi saataisiin tähtiretkiä? Ota yhteyttä Tuukka Perhoniemeen.

Syksy 2020: tulossa olevat retket

[PERUTTU] 4.12. Erikoisretki Suomenlinnaan: Kuolema tähtien alla!

25.11. Retki on peruttu pahentuneen koronatilanteen johdosta.

Yhdessä Ehrensvärd-seuran kanssa järjestettävän retkellä kerrotaan pimeitä tarinoita Suomenlinnan historiasta ja katsellaan tähtitaivasta Helsingin yllä. Ei säävarausta! Mukaan säänmukainen vaatetus, taskulamppu ja kasvomaski.

Lähtö Suomenlinnan lauttarannasta klo 19.00 – lautta Kauppatorilta klo 18.40 – ja paluu säätilanteen mukaan joko 20.20 tai 21.20 lautalla.

Hinta 10 €.