Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tähtiretket

Milloin ihailit viimeksi tähtitaivasta ja hahmottelit tähtikuvioita tai etsit planeettoja?

Jos haluat tutustua tähtitaivaan yksityiskohtiin asiantuntevan oppaan johdolla ja kulkea pimeässä lähiympäristössä mukavien ihmisten seurassa, tule mukaan tähtiretkille! Maksuttomilla retkillä liikutaan ulkona ja on helppo pitää turvavälit. Osanottajamäärät sekä muut turvasuositukset tai -edellytykset säädetään kulloisenkin epidemiatilanteen ja suositusten / määräysten mukaan.

Millaista retkillä sitten on? Esimakua saat Yle Areenalta löytyvästä radiotoimittaja Minna Pyykön ja Tuukka Perhoniemen tähtiretkestä elokuun pimenevässä illassa.

Ellei toisin mainita, retket ovat maksuttomia, mutta niille on ilmoittauduttava – ilmoittautuminen alkaa retkiviikon alussa ja se tehdään tyypillisesti lomakkeella, johon tulee linkki tälle sivulle.

Sateisella säällä retki on peruttu, mistä ilmoitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse. Pilvisellä säällä puolestaan tähtiretken korvaa maailmankaikkeuskävely, joka on yhdessä taiteilija ja tutkija Simo Kellokummun kanssa toteutettava kokonaisuus, jolla hahmotellaan universumimme käsittämättömän pitkiä kehityskulkuja. 

Lisätietoja retkien vetäjältä Tuukka Perhoniemeltä.
(tuukka.perhoniemi @ ursa.fi, 040 5042429)

Haluaisitko tähtiretken omaan kaupunginosaasi Helsingissä? Miten omalle paikkakunnallesi saataisiin tähtiretkiä? Ota yhteyttä Tuukka Perhoniemeen.

Syksy 2020: tulossa olevat retket

31.10. Viaporin Kekri

Viaporin Kekriä vietetään lauantaina 31. lokakuuta Suomenlinnassa. Vuosittain vietettävässä tapahtumassa voit nähdä linnoituksen uudessa valossa. Etsi valoa, joka näyttäytyy puistoissa ja pilkistää Sinisen reitin varrella sijaitsevista lämpimistä sisätiloista. Valo johdattaa sinut elämyksien äärelle. Ravintolat ovat kattaneet pöydät sadonkorjuuajan herkuista ja esitykset, opastukset ja ohjelma ulkona ja sisällä koskettaa linnoitukseen saapuneita.

Tähtitaivas Suomenlinnan yllä. Koe Helsingin pimein taivas Ursan opastetulla tähtiretkellä Kustaanmiekassa! Retkillä tutustaan syksyn tähtikuvioihin ja planeettoihin sekä niiden paljastamaan maailmankaikkeuden rakenteeseen. Kierroksista vastaa Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry.

Retkiä järjestetään kaksi: toinen alkaa klo 19.00 ja toinen klo 21.00. Lähtö on Suomenlinna-museolta. Retket ovat maksuttomia.

Mukaan kannattaa ottaa taskulamppu ja säänmukainen varustus –  Suomenlinnassa on hyytävän kylmä. Sateisella säällä retki on peruttu, ja ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä sähköpostilla.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri suosittaa, että yli 20 hengen yleisötilaisuuksia järjestetään sisä- ja ulkotiloissa vain siinä tapauksessa, että kaikilta edellytetään maskin käyttöä koko ajan. Tästä syystä myös Viaporin Kekrin tähtiretkillä edellytetään kaikilta osallistujilta kasvomaskin käyttöä.

Ilmoittautuminen retkille avautuu maanantaina 26.10. klo 16.00. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen tulee Kekrin ohjelmasivulle, kun ilmoittautuminen alkaa.

Viaporin Kekri 2020 - ohjelmasivu

Viaporin Kekri Facebookissa

13.11. Tähtiretki Viikkiin

ILMOITTAUTUMINEN AVAUTUU RETKIVIIKOLLA. Lähtö Gardenian parkkipaikalta klo 18.00 Hakalanniemen pelloille. Lisätietoja tulossa. Retken kesto n. 1,5 tuntia.

4.12. Tähtiretki Suomenlinnaan

ILMOITTAUTUMINEN. Erityinen yhteisretki Ehrensvärd-seuran kanssa: ”Kuolema tähtien alla. Pimeitä yksityiskohtia Suomenlinnan historiasta ja tähtitaivas Helsingin yllä”. Lähtö Suomenlinnan lauttarannasta klo 19.00. Lisätietoja tulossa. Luultavasti osallistumismaksu.