Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tähtiretket

Järjestämme syksyllä 2023 virtuaalisia ja satunnaisesti myös kasvokkain tapahtuvia tähtiretkiä! Virtuaaliretkille voit osallistua mistä päin Suomea tahansa. Ohjelmassa on myös virtuaalisia lasten avaruusretkiä. Tähtiretket alkavat taas elokuun viimeisellä viikolla, Suomen Luonnon yönä. Tarkempi aikataulu tulee sivuille myöhemmin.

Milloin ihailit viimeksi tähtitaivasta ja hahmottelit tähtikuvioita tai etsit planeettoja?

Jos haluat tutustua tähtitaivaan yksityiskohtiin asiantuntevan oppaan johdolla, tule mukaan tähtiretkelle! Virtuaalisella tähtiretkellä tutkitaan, mitä tähtiä ja tähtikuvioita taivaalla näkyy, ja mitkä ovat yötaivaan jännittävimmät kohteet juuri nyt. Retkellä voit kysyä sinua askarruttavia avaruuskysymyksiä tai vain kuunnella tähtitarinoita.

Ursa järjestää virtuaalisia tähtiretkiä Zoomin avulla suunnilleen joka toinen viikko klo 19–20. Voit liittyä mukaan koska tahansa tähtiretken ollessa käynnissä. Retkelle ei tarvitse ilmoittautua, ja mukaan mahtuu 300 henkeä.

Virtuaalisten tähtiretkien lisäksi keväällä järjestetään myös lähiretkiä eli mennään yhdessä oikeaan luontoon katselemaan tähtitaivasta. Viikin retki lähtee entisen Gardenian, nykyisen Coolhead Taproomin edestä eikä niille tarvitse ilmoittautua. Viikin liveretkille on oma Padlet-seinä, jonka kautta ilmoitetaan, jos retki on peruuntumassa huonon sään takia. Seinällä voi myös esittää toiveita retkille ja antaa palautetta.

Ursa järjestää tähtiretkiä myös yhteistyössä Suomenlinnan kanssa. Suomenlinnan retkille ilmoittaudutaan Suomenlinnan sivuilla. Varusteiksi riittävät säänmukainen vaatetus ja seikkailumieli. Sateella lähiretki on kokonaan peruttu ja pilvisellä säällä järjestetään maailmankaikkeuskävely, jolla tutustutaan universumimme kehitykseen. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys Helsyn kanssa järjestettävälle retkelle ilmoittaudutaan Helsyn sivuilla.

Lisätietoja voit kysyä retkien oppaalta Tuukka Perhoniemeltä (tuukka.perhoniemi @ ursa.fi).

Opintokeskus Sivis tukee Ursan virtuaalisia tähtiretkiä.