Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tähtiretket

Järjestämme syksyllä 2022 virtuaalisia ja satunnaisesti myös kasvokkain tapahtuvia tähtiretkiä! Virtuaaliretkille voit osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Milloin ihailit viimeksi tähtitaivasta ja hahmottelit tähtikuvioita tai etsit planeettoja?

Jos haluat tutustua tähtitaivaan yksityiskohtiin asiantuntevan oppaan johdolla, tule mukaan tähtiretkelle! Virtuaalisella tähtiretkellä tutkitaan, mitä tähtiä ja tähtikuvioita taivaalla näkyy, ja mitkä ovat yötaivaan jännittävimmät kohteet juuri nyt. Retkellä voit kysyä sinua askarruttavia avaruuskysymyksiä tai vain kuunnella tähtitarinoita.

Ursa järjestää virtuaalisia tähtiretkiä Zoomin avulla joka toinen viikko klo 19–20. Voit liittyä mukaan koska tahansa tähtiretken ollessa käynnissä. Retkelle ei tarvitse ilmoittautua, ja mukaan mahtuu 300 henkeä.

Virtuaalisten tähtiretkien lisäksi tänä syksynä järjestetään myös lähiretkiä eli mennään yhdessä oikeaan luontoon katselemaan tähtitaivasta. Viikin retket lähtevät entisen Gardenian, nykyisen Coolhead Taproomin edestä eikä niille tarvitse ilmoittautua. Viikin liveretkille on oma Padlet-seinä, jonka kautta ilmoitetaan, jos retki on peruuntumassa huonon sään takia. Seinällä voi myös esittää toiveita retkille ja antaa palautetta.

Ursa järjestää tähtiretkiä myös yhteistyössä Suomenlinnan kanssa. Suomenlinnan retkille ilmoittaudutaan Suomenlinnan sivuilla. Varusteiksi riittävät säänmukainen vaatetus ja seikkailumieli. Sateella lähiretki on kokonaan peruttu ja pilvisellä säällä järjestetään maailmankaikkeuskävely, jolla tutustutaan universumimme kehitykseen.

Lisätietoja voit kysyä retkien oppaalta Tuukka Perhoniemeltä (tuukka.perhoniemi @ ursa.fi).

Opintokeskus Sivis tukee Ursan virtuaalisia tähtiretkiä.

Syksy 2022: tulossa olevat retket

Keskiviikko 7.12.

Osallistu virtuaaliretkelle klo 19–20 osoitteessa https://zoom.us/j/96312765534