Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Ursan palvelut kouluille ja oppilaitoksille

Ursalla on kaksi sähköpostitiedotuslistaa ala- ja yläkoulujen opettajille. Listoilla ei käydä keskustelua, vaan sitä kautta tulee vain harvakseltaan tietoa Ursan palveluista. Listoille voi vapaasti liittyä saadakseen tietoa Ursan palveluista kouluille!

Ursan lista alakoulujen opettajille

Ursan lista yläkoulujen opettajille

Ursan materiaalia opetukseen

Lue lisää, mitä materiaalia Ursa tarjoaa opetuksen tueksi

Ursan liikultetava planetaario

Ursan planetaario on puhallettava kangaskupu, jonka sisälle heijastetaan tähtitaivas. Planetaarion voi tilata esimerkiksi kouluun opetuksen elävöittämiseksi tai muihin tilaisuuksiin mielenkiintoiseksi ohjelmaksi -- planetaario ohjaajineen saapuu sinne, minne se tilataan. Planetaarion voi vuokrata käyttöön myös ilman ohjaajaa.

Lue lisää planetaariosta

Ursan Avaruusviikko alakouluille

Ursa järjesti ensimmäistä kertaa Avaruusviikon alakouluille keväällä 2023. Kaikki sen videot ja lähetykset löytyvät YouTubesta ja ovat vapaasti käytettävissä opetuksen tueksi.

Katso Avaruusviikon 2023 materiaalia YouTubessa

Lue lisää Avaruusviikosta

Nyt voit tilata Ursan avaruusopastus -etävierailun kouluusi! Vierailulla käsittelemme innostavasti erilaisia avaruusaiheita ikä- ja kohderyhmä huomioon ottaen sekä vastailemme oppilaiden kysymyksiin.

Lue lisää Ursan avaruusopastuksesta kouluille

Ursa on osa Euroopan avaruusjärjestö ESA:n koordinoimaa ESERO Finland -verkostoa, joka tarjoaa varhaiskasvatukseen, perusopetukseen sekä toiselle asteelle avaruusaiheisia opettajakoulutuksia, oppimateriaaleja ja luokkahuoneaktiviteetteja sekä tähtitieteeseen ja avaruuteen liittyviä tapahtumia.

Tähtitaivasta ja avaruusteknologiaa käsittelevä ESERO-avaruusopastus kouluille

ESERO Finland tarjoaa myös täydennyskoulutuksia, jotka ovat monialaisia, oppiainerajat ylittäviä, vuorovaikutusta, kestäviä elämäntapoja vahvistavia, ohjelmoinnin sekä digitaalisten sovellusten käyttöön ohjaavia sekä ilmiölähtöisiä. ESERO Finland -verkostoa koordinoi Tiedekeskus Heureka yhteistyössä Åbo Akademi Skolresursin kanssa, joka organisoi toimintoja ruotsinkieliselle opetusalalle.

Lue lisää ESERO Finlandin tarjoamista täydennyskoulutuksista ja materiaaleista (Heurekan sivuilta)

Ursa on myös yhteistyökumppanina LUMA-keskus Suomen StarT-hankkeessa, jonka ensisijaisena päämääränä on tuoda suomalaiselle kasvatus- ja opetusalalle uusi, monitieteinen ja yhteisöllinen StarT-toimintakulttuuri. Hankkeella pyritään lisäämään oivaltamisen ja oppimisen iloa yli oppiainerajojen lasten ja nuorten keskuudessa.

Lue lisää StarTista

Ursan juhlavuoden ohjelmaa tukevat Tieteen tiedotus ry ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.