Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Ursan palvelut kouluille ja oppilaitoksille

Ursalla on kaksi sähköpostitiedotuslistaa ala- ja yläkoulujen opettajille. Listoilla ei käydä keskustelua, vaan sitä kautta tulee vain harvakseltaan tietoa Ursan palveluista. Listoille voi vapaasti liittyä saadakseen tietoa Ursan palveluista kouluille!

Ursan lista alakoulujen opettajille »

Ursan lista yläkoulujen opettajille »

Ursan materiaalia opetukseen

Lue lisää, mitä materiaalia Ursa tarjoaa opetuksen tueksi »

Ursan Avaruusviikko alakouluille

Ursa järjestää materiaalia ja toimintaa kevätlukukauden alussa avaruusasioista opettamisen tueksi! Voit myös kutsua Ursan asiantuntijoita virtuaalivierailulle kouluusi.

Lue lisää Avaruusviikosta »

Ursan liikultetava planetaario

Ursan planetaario on puhallettava kangaskupu, jonka sisälle heijastetaan tähtitaivas. Planetaarion voi tilata esimerkiksi kouluun opetuksen elävöittämiseksi tai muihin tilaisuuksiin mielenkiintoiseksi ohjelmaksi -- planetaario ohjaajineen saapuu sinne, minne se tilataan. Planetaarion voi vuokrata käyttöön myös ilman ohjaajaa.

Lue lisää planetaariosta »

Nyt voit tilata Ursan avaruusopastus -etävierailun kouluusi! Vierailulla käsittelemme innostavasti erilaisia avaruusaiheita ikä- ja kohderyhmä huomioon ottaen sekä vastailemme oppilaiden kysymyksiin.

Lue lisää Ursan avaruusopastuksesta kouluille »

Ursa on osa Euroopan avaruusjärjestö ESA:n koordinoimaa ESERO Finland -verkostoa, joka tarjoaa varhaiskasvatukseen, perusopetukseen sekä toiselle asteelle avaruusaiheisia opettajakoulutuksia, oppimateriaaleja ja luokkahuoneaktiviteetteja sekä tähtitieteeseen ja avaruuteen liittyviä tapahtumia.

Tähtitaivasta ja avaruusteknologiaa käsittelevä ESERO-avaruusopastus kouluille »

ESERO Finland tarjoaa myös täydennyskoulutuksia, jotka ovat monialaisia, oppiainerajat ylittäviä, vuorovaikutusta, kestäviä elämäntapoja vahvistavia, ohjelmoinnin sekä digitaalisten sovellusten käyttöön ohjaavia sekä ilmiölähtöisiä. ESERO Finland -verkostoa koordinoi Tiedekeskus Heureka yhteistyössä Åbo Akademi Skolresursin kanssa, joka organisoi toimintoja ruotsinkieliselle opetusalalle.

Lue lisää ESERO Finlandin tarjoamista täydennyskoulutuksista ja materiaaleista (Heurekan sivuilta) »

Ursa on myös yhteistyökumppanina LUMA-keskus Suomen StarT-hankkeessa, jonka ensisijaisena päämääränä on tuoda suomalaiselle kasvatus- ja opetusalalle uusi, monitieteinen ja yhteisöllinen StarT-toimintakulttuuri. Hankkeella pyritään lisäämään oivaltamisen ja oppimisen iloa yli oppiainerajojen lasten ja nuorten keskuudessa.

Lue lisää StarTista »

Ursan juhlavuoden ohjelmaa tukevat Tieteen tiedotus ry ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.