Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Ilmakehän optiset ilmiöt

Taivaanvahti

Taivaanvahti on Ursan havaintojärjestelmä ja tietokanta, jonne voi lähettää havaintojaan kaikista Taivaanvahdin havainto-ohjelmaan kuuluvista kohteista. Taivaanvahti on otettu käyttöön marraskuussa 2011. Nykyään ilmakehän optiset ilmiöt -ryhmän havainto-ohjelma on täysin yhdenmukainen Taivaanvahdin havainto-ohjelman kanssa.

Nykyään Taivaanvahti on kaikkein kätevin tapa jakaa havaintonsa muiden harrastajien ja asiasta kiinnostuneiden kesken. Taivaanvahdin kautta raportoidut havainnot ovat heti ryhmäaktiivien ja tutkijoiden käytössä ja keskitetysti Taivaanvahdin kautta raportoidut havainnot hyödyttävät kaikkein eniten kunkin ilmiön seurantaa ja tutkimusta! Taivaanvahtiin raportoitujen ilmakehän optisten ilmiöiden havaintoja käsittelee Ursan ilmakehän optiset ilmiöt -ryhmä.

Lisäksi Taivaanvahdista löytyy tämän päivän kattavin, perusteellisin ja ajantasaisin suomenkielinen tietopaketti ilmakehän ilmiöistä. Tällähetkellä tämä tietopaketti löytyy Taivaanvahdista niin sanottujen infonappien takaa. Infonapit ovat tällähetkellä valitettavasti hieman vaikeasti löydettävissä, mutta infonappien sisällöstä on kehitteillä helposti selattava kokonaisuus, joka julkaistaneen Taivaanvahdin yhteydessä lähitulevaisuudessa. Tällähetkellä infonapit löytyvät Taivaanvahdista seuraavanlaista polkua seuraamalla:

1. Valitse 'jätä havainto'

2. Valitse valikosta ilmiöluokka, esimerkiksi 'haloilmiö'

3. Selaa aivan sivun alaosaan, mistä löytyy nappi jossa lukee: havainnon lisätiedot

4. Klikkaa tätä edellämainittua nappia, ja näet edessäsi listan erilaisista ilmiöluokkaan kuuluvista ilmiöistä, tämän esimerkin tapauksessa listan erilaisista halomuodoista.

5. Kunkin ilmiön oikealla puolella näet vihreän, pyöreän napin, jonka keskellä on i -symboli.

6. Tätä nappia painamalla pääset selaamaan tietoja kustakin ilmiöstä.

 

 

 

RSS Taivaanvahti