Kirjaudu tai rekisteröidy

Tähtitaivas nyt

Joulukuu: Aurinko ja Kuu
Aurinko- ja kuutapahtumat joulukuussa 2017. Torstaina 21.12. klo 18.28 on talvipäivänseisaus. Tällöin Aurinko on Suomesta katsottuna alimmillaan ja päivä lyhimmillään. Täysikuu loistaa yöllä 3./4.12.
Lue lisää »

Joulukuu: Planeetat
Joulukuun aamutaivaalta löytyvät Merkurius, Mars ja Jupiter. Iltataivaalla ovat Uranus ja Neptunus. Jupiter on hyvin näkyvissä aamuyöllä. Kirkas planeetta on Vaa'an tähdistössä ja nousee aamuyöllä kaakosta.
Lue lisää »

Joulukuu: Tähtitaivas
Joulukuu on vuoden pimeintä aikaa. Orion kaasusumuineen näkyy korkealla taivaalla jo iltayöstä. Härän tähdistöstä löytyy kaksikin paljain silmin näkyvää avointa tähtijoukkoa: Hyadit sekä Plejadit eli Seulaset.
Lue lisää »

Joulukuu: Meteorit
Geminidien parven meteoreja kannattaa seurata 4. - 17.12. Suurimmillaan aktiivisuus on yöllä 14./15.12. mutta sään salliessa kannattaa tarkkailla geminidejä myös maksimia edeltävänä ja sitä seuraavana yönä.
Lue lisää »

Tähtikartta

Helsinki 16.12.2017 klo 16.00

Ilmansuuntien tunnukset pohjoinen (P), länsi (L), etelä (E) ja itä (I) on merkitty kartan reunoille. Taivaanlaki on kartan keskellä.

Mahdolliset paljain silmin näkyvät planeetat on merkitty karttaan kirjaintunnuksin: Merkurius (m), Venus (V), Mars (M), Jupiter (J) ja Saturnus (S). Kuu on merkitty karttaan keltaisella ympyrällä, jonka sisälle on piirretty Kuun vaihe.

Isompi muuteltava tähtikartta »

Taivaalla tänään

Tapahtumat

  • Ei mainittavia tapahtumia

Kuun vaihe (klo 14)

vaihe: 2 %
vähenevä sirppi
ikä: 27 päivää
 

Taivaalla joulukuussa

Aurinko ja kuu Planeetat Tähtitaivas Pimennykset Kääpio- ja pikkuplaneetat, komeetat Meteorit Ilmakehän ilmiöt

Otsakkeen kuvat: Timo-Pekka Metsälä