Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Avaruustekniikka

Avaruusasemat

Kansainvälinen avaruusasema ISS (International Space Station) on kookkain ihmisen rakentama avaruusasema Maata kiertävällä radalla. Sen rakennustyöt alkoivat vuonna 1998 ja nyt se on jalkapallokentän kokoinen jättiläinen, joka koostuu useista moduuleista, telakointiporteista, tukirakenteista ja aurinkopaneeleista. Avaruusasemalla työskentelee tavallisesti 3-6 hengen miehistö. ISS-avaruusasema näkyy myös hienosti toisinaan Etelä-Suomen horisontissa!

Lue lisää ISS-avaruusasemasta

 

Avaruusasema Tiangong 1 on Kiinan ensimmäinen avaruusasema, joka lähetetiin avaruuteen Maata kiertämään syksyllä 2011. Tämä avaruusasema on ollut pääosin kokeellinen eikä sillä ole ollut pysyvää miehistöä. Tiangong 1 -avaruusasema ei näy Suomen horisontissa.

Lue lisää Tiangong-avaruusasemasta

 

Avaruusasema Mir lienee tunnetuin menneiden aikojen avaruusasemista. Tämä venäläinen avaruusasema rakentui avaruuteen jo vuonna 1986 ja se ehti palvella taivaallisena laboratoriona, tutkimuskeskuksena noin 15 vuoden ajan. Toimintansa aika se oli lähes kokonaan miehitetty. Myös Yhdysvaltain avaruussukkula vieraili Mir-avaruusasemalla useaan otteeseen. Mir tuhoutui vuonna 2001, mutta sitä ennen se ehti loistaa myös kirkkaana satelliittikohteena Etelä-Suomen taivaalla!

Lue lisää Mir-avaruusasemasta

 

RSS Zeniitti

RSS Taivaanvahti

RSS Avaruus.fi-foorumi