Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Ursan jäsenyys

"Iso kiitos! Heittämällä paras jäsenyys jonka rahalla voi saada. Etenkin Tähdet ja avaruus -lehti on upea!"

"Olen vuosien aikana saanut todellakin paljon enemmän kuin vaatimattoman jäsenmaksun perusteella voisi ajatella."*

Yleistä

Ursa on avaruudesta ja tähtitaivaasta kiinnostuneiden ihmisten yhteisö ja yksi maailman suurimpia tähtitieteellisiä yhdistyksiä. Ursaan kuuluu noin 18 000 jäsentä ympäri maan. 

Kaikki tähtitieteestä, taivaan tapahtumien tarkkailusta tai yleisemmin luonnontieteistä kiinnostuneet uteliaat ovat tervetulleita Ursan jäseniksi, harrastuneisuuden tasosta riippumatta. Valtaosa Ursan jäsenistä nauttii tähtitieteestä ihan vain lukemalla lehtiä ja kirjoja.

Tähdet ja avaruus -lehti on Ursan selvästi tärkein jäsenetu! Tutustu lehden näytenumeroon.

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin Ursan jäsenyydestä

Ursan jäsenenä tähtitieteeseen tutustuminen on helppoa

  • saat kahdeksan kertaa vuodessa värikkään ja arvostetun Tähdet ja avaruus -lehden suoraan kotiisi.
  • Tähdet ja avaruus -lehden digitaalinen arkisto on käytössäsi. Arkistosta löydät vanhemmatkin lehdet aina vuodesta 2008 alkaen.
  • saat Ursan kirjat jäsenhintaan noin 25 % normaalihintaa edullisemmin, kun ostat ne Ursan toimistolta tai verkkokaupasta.
  • saat Ursan välittämät kaukoputket, kiikarit ja niiden varusteet Ursan toimistolta ja verkkokaupasta noin 10 % normaalihintaa edullisemmin.
  • voit kirjautua Ursan mobiilitähtikarttaan jäsenenä ja saada kartan lisäominaisuudet käyttöösi.
  • pääset Ursan kursseille muita edullisemmin.
  • pääset Ursan Kaivopuiston tähtitornin aurinko- ja tähtinäytöksiin maksutta.
  • pääset halutessasi mukaan harrastusryhmien toimintaan.
  • lapset ja nuoret voivat osallistua nuorten kurssi- ja kerhotoimintaan muita edullisemmin tai joissain tapauksissa kokonaan maksutta. Jäsenet osallistuvat edullisemmin myös nuorten leireille kesällä ja talvella.

Liittyminen

Ursan jäseneksi liittyminen on helppoa. Voit liittyä verkon kautta ostamalla jäsenyyden verkkokaupastamme, puhelimitse soittamalla Ursan toimistolle tai lähettämällä yhteystietosi postitse Ursaan. Jäseneksi voi liittyä myös seuraavan vuoden alusta.

Ursan jäsenyys on voimassa, kunnes jäsen eroaa. Jäsenmaksu maksetaan kalenterivuodeksi kerrallaan. Kaikille jäsenille postitetaan vuoden alussa jäsenmaksulasku, jonka maksamalla jäsenyys jatkuu.

Sinulle lähetetään pian jäsenmaksulasku, jonka maksettuasi saat siihen mennessä vuoden aikana ilmestyneet Tähdet ja avaruus -lehdet. Vuoden lopulla jonkin numeron painos saattaa loppua, jolloin saat tilalle vanhemman lehden.

Ursaan voi liittyä henkilöjäseneksi tai yhteisöjäseneksi, kuten esim. koulu, kirjasto tai yritys. Alle 18-vuotiaiden henkilöjäsenten jäsenmaksu on aikuisten jäsenmaksua edullisempi. Voit liittyä myös perhejäseneksi edullisempaan hintaan, mikäli taloudessasi asuu jo Ursan jäsen. Perhejäsenille ei lähetetä erikseen Tähdet ja avaruus -lehteä.

* Ursan vuoden 2023 jäsenkyselyn vapaamuotoista palautetta jäsenyydestä

Jäsenmaksut vuonna 2024

Aikuiset

54 €

Nuoret (alle 18-vuotiaat)

44 €

Perhejäsenet

20 €

Yhteisöjäsenet

54 €

Kannatusjäsenet

540 €