Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Ursan Avaruusviikko alakouluille

Monessa alakoulussa käsitellään keväisin avaruusasioita. Ursa haluaa auttaa kouluja saamaan kaikki irti avaruusjutuista! Ursa tekee alakouluille materiaalia näiden avaruusviikkojen opetuksen helpottamiseksi, vaikka materiaalia voi tietysti käyttää muulloinkin.

Opetusvideot

Vaikeiden asioiden selittäminen on usein helpompaa kuvan kanssa. Ursa tekee lyhyitä opetusvideoita alakoulujen avaruusasioiden opettamisen tueksi. Videoita on kahta sorttia: lyhyempiä ja helppotajuisempia alakoulujen alimmille luokille ja vähän monimutkaisempia alakoulujen ylemmille luokille. Videoita voi tietysti opettajan harkinnan mukaan näyttää minkä ikäisille tahansa.

Jo aiemmin julkaistut opetusvideot löytyvät Opetusvideoita-sivulta (ilman YouTuben mainoksia) sekä YouTubesta.

Videoiden tekeminen aloitettiin keväällä 2023, ja tarkoituksena on, että videoita tulee lisää vuosittain. Pikku hiljaa videovarasto kasvaa. Myöhemmin toivomme voivamme tehdä materiaalia myös yläkouluille.

Virtuaalivierailut

Videoiden lisäksi tarjoamme alakouluille keväällä 2024 ensimmäistä kertaa mahdollisuuden tilata Ursalta virtuaalivierailu, jonka aikana koululaiset voivat kysyä avaruudesta ja tähtitaivaasta mitä vain.

Vierailut ovat maksuttomia ja niiden pituus on maksimissaan 45 minuuttia, mutta ne voivat olla lyhyempiäkin.

Ursalta puhelussa on mukana avaruusasioiden asiantuntijoita, jotka osaavat vastata vaikeisiinkin kysymyksiin alakoululaisille sopivalla tavalla. Vierailujen aikana ei pidetä pidempiä esityksiä mistään aiheesta.

Lue lisää virtuaalivierailuista »

Muut palvelut

Videoiden ja etävierailujen lisäksi Ursalla on muitakin palveluita, jotka voivat soveltua avaruusviikoille. Näitä ovat mm. planetaariovierailut tai avaruusopastukset.

Lue lisää planetaariovierailuista »

Lue lisää avaruusopastuksesta »

Liity postituslistalle!

Jotta vastaisuudessa Avaruusviikoista ja muista Ursan kouluille suunnatuista palveluista saataisiin tieto perille helpommin, perustimme pari uutta tiedotuslistaa ala- ja yläkouluille. Listoilla ei käydä keskustelua, vaan sitä kautta tulee vain harvakseltaan tietoa Ursan palveluista.

Ursan lista alakoulujen opettajille »

Ursan lista yläkoulujen opettajille »

 

Lisätietoja

Anne Liljeström
toiminta- ja tiedotussuunnittelija
09 6940 4010
anne.liljestrom (a) ursa.fi