Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tue ursaa

Ursan avaruusopastus

Tilaa Ursan avaruusopastus kouluusi etävierailuna!

Vuonna 2021 Ursa tarjoaa 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kouluille avaruusopastuksia maksutta.

Vierailulla käsittelemme innostavasti erilaisia avaruusaiheita ikä- ja kohderyhmän huomioon ottaen sekä vastaamme oppilaiden kysymyksiin. Toiveita erityisten kiinnostuksen kohteiden käsittelystä voi myös esittää etukäteen.

Vierailulla tutkimme tähtitaivassovelluksen avulla tunnetuimpia tähdistöjä, etsimme tähtitaivaan jännittävimpiä yksityiskohtia ja kerromme ajankohtaisista taivaan tapahtumista. Onko taivaalla kenties planeettoja näkyvissä? Entä kuinka Kuun vaiheet syntyvät? Missä satelliitit ja avaruusluotaimet lentävät? Tiedossa on tähtitaivaan perustuntemusta sekä mielenkiintoisia ja ajankohtaisia huomioita avaruudesta.

Etävierailu toteutetaan koulun Teams-videopuheluna, jolloin opettaja lähettää Ursan etävierailijalle kutsun Teams-kokoukseen. Toinen vaihtoehto on, että Ursan etävierailija lähettää opettajan sähköpostiin kutsun Meet -kokoukseen. Järjestelyistä sovitaan etävierailua tilattaessa. Oppilaat voivat seurata vierailua joko omilta laitteiltaan tai valkokankaalta luokassa.

Etävierailut kestävät 30 minuuttia (alakoulu) tai 45 minuuttia (yläkoulu). Esitysaikoja voi varata maanantaille, tiistaille, sekä keskiviikoille kello 10–16.

Opastukset onnistuvat myös ruotsiksi ja englanniksi!

Lisätietoja ja tilaukset
jonna.rintamaki@ursa.fi

Ursan juhlavuoden ohjelmaa tukevat Tieteen tiedotus ry ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Ursan juhlavuoden ohjelmaa tukevat Tieteen tiedotus ry ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.