Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tue ursaa

ESERO-avaruusopastus

Tilaa Ursan avaruusopastus kouluusi etävierailuna!

Vuonna 2021 Ursa tarjoaa 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kouluille avaruusopastuksia maksutta.
 
Normaalien avaruusopastusten lisäksi Ursa tarjoaa nyt myös etäopastuksia, joissa tähtitaivaan lisäksi käsitellään avaruusteknologiaa osana tähtitaivaan tutkimusta. Ihmettelemme muun muassa mitä satelliitit oikeastaan ovat, miten ja miksi niitä näkee - sekä milloin voit havaita kansainvälisen avaruusaseman paikkakunnaltasi.

Opastukset ovat osa Euroopan avaruusjärjestö ESERO Finlandin toimintaa. ESERO Finland operoi Euroopan avaruusjärjestö ESA:n koordinoimaa ESERO-kouluyhteistyötä Suomessa. Sen tarkoituksena on innostaa uusia sukupolvia avaruustutkimuksen ja luonnontieteiden pariin. Suomessa, avaruusteknologian sekä koulutuksen huippumaassa, avaruuden ilmiöt ovat kaikkien tavoitettavissa!

Etävierailu toteutetaan koulun Teams-videopuheluna, jolloin opettaja lähettää Ursan etävierailijalle kutsun Teams-kokoukseen. Toinen vaihtoehto on, että Ursan etävierailija lähettää opettajan sähköpostiin kutsun Meet -kokoukseen. Järjestelyistä sovitaan etävierailua tilattaessa. Oppilaat voivat seurata vierailua joko omilta laitteiltaan tai valkokankaalta luokassa.

Etävierailut kestävät puoli tuntia. Esitysaikoja voi varata maanantaille, tiistaille, sekä keskiviikoille kello 10–16.

Opastukset onnistuvat myös ruotsiksi ja englanniksi!

Lisätietoja ja tilaukset
jonna.rintamaki@ursa.fi

Ursan juhlavuoden ohjelmaa tukevat Tieteen tiedotus ry ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.