Kirjaudu tai rekisteröidy

Nuorten kesäleirit

Ursa järjestää kesäisin leiritoimintaa 9-19-vuotiaille Ursan havaintokeskus Tähtikalliolla Orimattilan Artjärvellä.

Kesäleirit 2018

Tähtikallion tähtitorneja. Kuva Jorma Koski
Päärakennuksen majoitustiloja.

Ursa järjestää kesällä leiritoimintaa 9-19-vuotiaille Ursan havaintokeskus Tähtikalliolla Orimattilan Artjärvellä. Leirien hintaan kuuluu majoitus uudessa ja viihtyisässä päärakennuksessa sekä ateriat, joista vastaa ammattimainen catering-palvelu.

Kuljetus leireille tapahtuu omilla kyydeillä. Ursa auttaa yhteiskyytien koordinoimisessa. Ilmoittautuminen leirille on sitova. Peruuttaminen onnistuu sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä Ursaan (ursa .ät. ursa.fi, puh. 09 6840 400).

Leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Ursan verkkokaupassa.

Ilmoittautuminen on nyt käynnissä verkkokaupassa!

Tähtileirit 2018

Lasten Tähtileiri 9–15-vuotiaille 28.–31.7.

Nuorten Tähtileiri 13–19-vuotiaille 1.8.–5.8.

Tähtileirillä opitaan hauskojen ja mielenkiintoisten esitysten kautta tähtitiedettä sekä havaitaan kaukoputkilla yötaivaan kohteita sään salliessa. Oman kaukoputken saa ottaa mukaan, mutta sitä ei erikseen tarvita. Nuorempien tähtileirillä leikitään ja askarrellaan enemmän, kun taas vanhempien tähtileiri on asiapainotteisempi.

Aiheita käsitellään aina planeetoista galakseihin, alkuräjähdyksestä universumin tulevaisuuteen, kaukoputkihavainnoista satelliitteihin sekä muita tähtitieteen mielenkiintoisia aiheita. Mistä kaikki sai alkunsa? Miten maapallo syntyi? Voiko avaruudessa olla elämää? Mikä on eksoplaneetta? Miten tähdet syntyvät ja kuolevat? Näihin kaikkiin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus tähtileiriltä.

Tähtileireille ei ole mitään lähtötasovaatimuksia, ohjelmaa löytyy niin uusille harrastajille, kuin kokeneillekin konkareille.

Ilmoittaudu verkossa: Lasten Tähtileiri 28.–31.7. (4pv) 240 €

Ilmoittaudu verkossa: Nuorten Tähtileiri 1.–5.8.  (5pv) 320 €

Lisätietoja leireistä voi tiedustella joko sähköpostitse (nuoriso .ät. ursa.fi) tai leirin pääohjaaja Antti Halavalta, puh. 045 120 1006.

Otsakkeen kuvat: Nasa, ESA, N. Smith (Kalifornian yliopisto, Berkeley), ja The Hubble Heritage Team (STScI/AURA)