Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Kuukauden tähtitaivas

Mitä taivaalta on odotettavissa alkaneen kuukauden aikana? Mitkä planeetat ovat näkyvissä? Onko odotettavissa tähdenlentoparvia tai ehkä auringon- tai kuunpimennyksiä? Onko luvassa jotain harvinaista herkkua?

Kuukauden tähtitaivas -esityksiä järjestetään Helsingin observatorion planetaariossa kuukauden ensimmäisenä lauantaina syyskuusta toukokuulle kello 13 alkaen (ellei toisin sanota). Esitykset kestävät noin 20 minuuttia, ja niihin mahtuu 20 henkeä. Mikäli yleisöä on enemmän kuin yhteen esitykseen mahtuu, pyrimme järjestämään lisäesityksiä puolen tunnin välein.

Planetarioon ei valitettavasti ole esteetöntä pääsyä.

Lippuja (4 €) saa ostaa Observatorion infosta, päärakennuksen toisesta kerroksesta TAI Observatorion ollessa kiinni suoraan planetaarion aulasta. Lippuja myydään näytöspäivänä kello 12 eteenpäin, eikä niitä voi varata ennakkoon. Planetaarion ovi sijaitsee pääportilta katsottuna etupihan oikeassa takanurkassa, kivikorokkeen päällä. Kuukauden tähtitaivaan järjestävät yhteistyössä Ursa ja Helsingin observatorio. Tervetuloa!

HUOM! Mikäli et syystä tai toisesta pääse käymään Kuukauden tähtitaivas -esityksissä, voit kuunnella kuukauden tähtitaivaan tapahtumista kertovaa podcastiamme Tähtitaivas nyt.

Kevään 2023 Kuukauden tähtitaivas -näytökset

La 7.1. klo 13.00 alkaen

La 4.2. klo 13.00 alkaen

La 4.3. klo 13.00 alkaen

La 1.4. klo 13.00 alkaen

La 6.5. klo 13.00 alkaen