Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Kuukauden tähtitaivas

Mitä taivaalta on odotettavissa alkaneen kuukauden aikana? Mitkä planeetat ovat näkyvissä? Onko odotettavissa tähdenlentoparvia tai ehkä auringon- tai kuunpimennyksiä? Onko luvassa jotain harvinaista herkkua?

Kuukauden tähtitaivas -esityksiä järjestetään Tiedemuseo Liekin observatorion planetaariossa (Kopernikuksentie 1, 00130 Helsinki) kuukauden ensimmäisenä lauantaina syyskuusta toukokuulle kello 13 ja 14. Esitykset kestävät noin 45 minuuttia, ja niihin mahtuu 20 henkeä.

Planetarioon ei valitettavasti ole esteetöntä pääsyä.

Lippuja (4 €) saa ostaa Observatorion infosta, päärakennuksen toisesta kerroksesta TAI Observatorion ollessa kiinni suoraan planetaarion aulasta. Lippuja myydään näytöspäivänä kello 12 eteenpäin, eikä niitä voi varata ennakkoon. Planetaarion ovi sijaitsee pääportilta katsottuna etupihan oikeassa takanurkassa, kivikorokkeen päällä. Kuukauden tähtitaivaan järjestävät yhteistyössä Ursa ja Tiedemuseo Liekin observatorio. Tervetuloa!

HUOM! Mikäli et syystä tai toisesta pääse käymään Kuukauden tähtitaivas -esityksissä, voit kuunnella kuukauden tähtitaivaan tapahtumista kertovaa podcastiamme Tähtitaivas nyt.

Kevään 2024 Kuukauden tähtitaivas -näytökset

La 6.1.

La 3.2.

La 2.3.

La 6.4.

La 4.5.