Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tue ursaa

Kuukauden tähtitaivas

HUOM! Kuukauden tähtitaivas -esitykset ovat toistaiseksi tauolla pandemian johdosta.

Mitä taivaalta on odotettavissa alkaneen kuukauden aikana? Mitkä planeetat ovat näkyvissä? Onko odotettavissa tähdenlentoparvia tai ehkä auringon- tai kuunpimennyksiä? Onko luvassa jotain harvinaista herkkua?

Kuukauden tähtitaivas -esityksiä järjestetään Helsingin observatorion planetaariossa kuukauden ensimmäisenä lauantaina syyskuusta toukokuulle kello 13 alkaen. Esitykset kestävät noin 30 minuuttia, ja niihin mahtuu 20 henkeä. Mikäli yleisöä on enemmän kuin yhteen esitykseen mahtuu, pyrimme järjestämään lisäesityksiä.

Planetarioon ei valitettavasti ole esteetöntä pääsyä.

Lippuja (4 €) saa ostaa Observatorion infosta, päärakennuksen toisesta kerroksesta TAI Observatorion ollessa kiinni suoraan planetaarion aulasta. Planetaarion ovi sijaitsee pääportilta katsottuna etupihan oikeassa takanurkassa, kivikorokkeen päällä. Lippuja myydään näytöspäivänä kello 12 eteenpäin, eikä niitä voi varata ennakkoon. Kuukauden tähtitaivaan järjestävät yhteistyössä Ursa ja Helsingin observatorio. Tervetuloa!

HUOM! Mikäli et syystä tai toisesta pääse käymään Kuukauden tähtitaivas -esityksissä, voit kuunnella kuukauden tähtitaivaan tapahtumista kertovaa podcastiamme Tähtitaivas nyt.

 

Lisätietoja

Anne Liljeström
Ursan tiedottaja
anne.liljestrom [ät] ursa.fi
puh. 09 6840 4010