Kirjaudu tai rekisteröidy

Kuukauden tähtitaivas

Kuva Jarmo Puskala

Mitä taivaalta on odotettavissa seuraavan kuukauden aikana? Mitkä planeetat ovat näkyvissä? Onko odotettavissa tähdenlentoparvia tai ehkä auringon- tai kuunpimennyksiä? Vai onko luvassa jotain harvinaista herkkua?

Kuukauden tähtitaivas -esityksiä järjestetään Helsingin observatorion planetaariossa pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä lauantaina syyskuusta toukokuulle kello 13 alkaen. Esitykset kestävät noin 30 minuuttia, ja niihin mahtuu 20 henkeä. Mikäli yleisöä on enemmän kuin yhteen esitykseen mahtuu, pyrimme järjestämään lisäesityksiä.

Planetarioon ei valitettavasti ole esteetöntä pääsyä.

Lippuja (4 €) saa ostaa Observatorion infosta, päärakennuksen toisesta kerroksesta TAI Observatorion ollessa kiinni suoraan planetaarion aulasta. Planetaarion ovi sijaitsee pääportilta katsottuna etupihan oikeassa takanurkassa, kivikorokkeen päällä. Lippuja myydään näytöspäivänä kello 12 eteenpäin, eikä niitä voi varata ennakkoon. Kuukauden tähtitaivaan järjestävät yhteistyössä Ursa ja Helsingin observatorio. Toisinaan avoinna on myös talon Tiedekahvila. Tervetuloa!

Kevään 2018 esitykset

tammikuun tähtitaivas 6.1. Huom! Liput suoraan planetaariosta.

helmikuun tähtitaivas 3.2.

maaliskuun tähtitaivas 3.3.

huhtikuun tähtitaivas 7.4.

toukokuun tähtitaivas 5.5.

Lisätietoja

Anne Liljeström
Ursan tiedottaja
anne.liljestrom [ät] ursa.fi
puh. 09 6840 4010

http://www.observatorio.fi

Otsakkeen kuvat: Nasa, ESA, N. Smith (Kalifornian yliopisto, Berkeley), ja The Hubble Heritage Team (STScI/AURA)