Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Lasten ja nuorten talvileirit

Lasten ja nuorten Talvileirit

"Ursan tähtileiri tuli vastaan sattumalta, ja se täytti kaikki toiveet." [...] "Parasta olivat hyvät keskustelut ja tosi kiva porukka. Kaikki siellä olivat kiinnostuneita samoista asioista. Leiriläiset ja ohjaajat olivat tosi mukavia." Kotiseudun Sanomat 8.11.2023 (tilaajille)

Talvileiri järjestetään Ursan havaintokeskus Tähtikallion tiloissa Orimattilan Artjärvellä (Kimonkyläntie 951, 16230 Artjärvi).

Tähtikallion alueella on kolme tähtitornia. Talvileirillä päästään tekemään havaintoja yötaivaasta huomattavasti paremmin kuin kesäisillä Tähtileireillä. Päivisin leirillä opitaan kivojen, nuorten ohjaajien johdolla mielenkiintoisia asioita tähtitieteestä ja muista lähitieteistä sekä viihdytään muuten yhdessä, ja iltaisin havaitaan tähtitaivasta mahdollisuuksien mukaan, ellei ole pilvistä. Leirillä on joka päivä sekä ohjattua ohjelmaa että vapaata tekemistä.

Yöpyminen tapahtuu siistissä ja viihtyisässä päärakennuksessa, joka valmistui vuosituhannen alussa. Kaikille leiriläisille on vuoteet. Ilmoittautuessa leirille saa valita, onko valmis yöpymään huoneessa, jossa on sekamajoitus (eri sukupuolia sekaisin) vai ei. Ilmoittautuessa voi myös kertoa, haluaako majoittua kaverin kanssa samaan huoneeseen. Leirien ruokahuollosta vastaa ammattimainen catering-yritys, ja ateriat luonnollisesti kuuluvat leirin hintaan.

Ajo-ohjeet Tähtikalliolle