Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Kirjaston kirjaluettelo selityksiä

Luokitus

Kirjat (ja muut nimekkeet) on jaettu aiheiden mukaisiin luokkiin. Luokan numero ja mahdollinen kirjaintunnus sekä luokan nimi ovat kirjaluettelon sisällysluettelossa. Kullakin nimekkeellä on oma järjestysnumeronsa.

Lajittelujärjestys

Kirjat on luokkien sisällä järjestetty yleensä tekijän nimen ja kirjan nimen mukaiseen aakkosjärjestykseen. Joissakin luokissa toisenlainen järjestys on mielekkäämpi.

Tekijän nimi

Tekijän nimi on esitetty järjestyksessä: Sukunimi Etunimet. Tekijän nimen edessä mahdollisesti olevat "aatelis"-tunnukset "af", "de", "van", "von", "Sir", jne. on siirretty tekijän etunimien jälkeen. Jos kaikkia tekijöitä ei ole lueteltu, muiden tekijöiden mukanaolo on ilmoitettu merkinnällä "et al".

Kirjan nimi

Kirjan nimestä on mahdollisuuksien mukaan otettu mukaan kirjan nimilehdellä tai kansipaperissa olevat täsmennykset. Joissakin tapauksissa kirjan nimen jäljessä on suluissa kirjan sisältöä koskevia huomautuksia, esim. kirjan kieli, mikäli se ei selviä kirjan nimestä. Esim. Stanislaw Lemin kirja Solaris on samanniminen sekä suomen- että englanninkielisenä laitoksena. Kirjan tekijä "Tuntematon" tarkoittaa sitä, että kirjan tekijän nimeä ei ole saatu selville.

Ilmestymisvuosi

Kirjan ilmestymisvuosi on joissakin tapauksissa julkaisuoikeuden (copyright) saantivuosi. Kaikkiin kirjoihin ei ole merkitty julkaisuvuotta.

Sivumäärä

Kirjan sivumäärään ei yleensä ole laskettu kirjan lopussa mahdollisesti olevia ilmoituksia tai kirjan aiheeseen liittymättömiä kirjaluetteloita. Jos kirjan sivut on numeroitu usealla tavalla (esim. xvii, 274), on ilmoitettu sivumäärä näiden lukujen summa (xvii + 274 = 17 + 274 = 291). Ääninauhojen kohdalla sivumäärä tarkoittaa yleensä nauhan nimellistä kestoaikaa.

Kirjaston uutisia

Could not open input file: /home/svc/wwwcont/wwwursafi/fileadmin/ursa2010/script/rss/kirjasto_rss.php