Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

kosmosomsok – maailmankaikkeus neljässä näytöksessä

…kädessäsi on kuunneltava Kutsu. Se johdattelee sinut paikkaan nimeltä kosmosomsok. Kutsu sisältää muutamia ohjeita ja kysymyksiä, joita toivomme, että seuraisit ja tarkastelisit uteliaisuutesi ja kiinnostuksesi mukaan. Kutsu on reitti, jonka kulun ja suunnat sinä päätät, ja jonka kautta kosmosomsok alkaa avautua. Kutsu on henkilökohtainen…

kosmosomsok on nelinäytöksinen, ulkotilassa tapahtuva esityksellinen sukellus maailmankaikkeuteen ja sen historiaan. Maailmankaikkeuden ikä, 13,8 miljardia vuotta, on mahdoton käsittää. Yhtä lailla vaikeaa on ymmärtää, mitä kaikkea tuona aikana on tapahtunut ja miten se on muovannut ihmistä. Miten voimme kehollisina olentoina kokea olevamme osa meidät synnyttänyttä universumia? Voimmeko mitenkään tavoittaa sen uskomattoman pitkiä ajanjaksoja tai käsittämättömiä mittasuhteita? Tuleeko aika koetuksi vain muuntamalla se paikoiksi tai liikkeeksi, ja paikantumalla itse niihin?

Teos esitetään syksyn aikana neljä kertaa (kukin esitys on samanlainen). Esitykset ovat maksuttomia, mutta niihin täytyy ilmoittautua. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistujille lähetetään tarkemmat tiedot esityspaikasta sähköpostiin. Esitykset ovat osa Ursa 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Esitys kestää noin tunnin. Siinä ei ole väliaikaa, ja se soveltuu noin 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Työryhmä: Simo Kellokumpu, Tuukka Perhoniemi, Thomas Westphal, Outi Condit.

Esityspaikka: Suomenlinna

Esteettömyys: https://www.suomenlinna.fi/kavijalle/saavutettavuus/

 

Esitysajat:

Esitykset on loppuunmyyty.

To 14.10. klo 18

La 20.11. klo 15

La 20.11. klo 18

Su 21.11. klo 15

Lisätietoja: tuukka.perhoniemi@ursa.fi

Kiitokset: Suomenlinnan hoitokunta, Ehkä -tuotanto Turku, Niilo Helanderin Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus, Jenni Savander, Riku Perhoniemi, Kai Alhanen, Paula Koivunen, Paula Lappalainen, Kenneth Siren ja Vincent Roumagnac.

Ursan juhlavuoden ohjelmaa tukevat Tieteen tiedotus ry ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.