Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tue ursaa

Yleisöesitelmät

Ursa on järjestänyt kansantajuisia esitelmiä tähtitieteestä ja sen lähitieteistä jo vuosikymmeniä. Nykyään esitelmiä järjestetään 3-4 esitelmän sarjana keväisin ja syksyisin.

Sekä aivan vierestä että kaukaa maailmankaikkeuden syvyyksistä löytyviä aiheita lähestytään luonnontieteiden näkökulmasta. Luennoitsijoina on suomalaisia tutkijoita kaikilta fysiikan aloilta, kuten tähtitieteestä, geofysiikasta ja meteorologiasta.

Esitelmäsarjat ovat maksuttomia ja ne pidetään Tieteiden talolla Helsingin Kruununhaassa (Kirkkokatu 6). Esitelmiin on vapaa pääsy myös Ursaan kuulumattomilla henkilöillä. Esitelmiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon kuin poikkeustapauksissa.

Vakioesitelmien ja -sarjojen ohella Ursa järjestää luentoja myös yleisötapahtumien aikana. Harrastajille suunnattuja esitelmiä järjestetään harrastajatapaamisten yhteydessä.

Ehdota esitelmöijää tai aihetta

Esitelmät äänitallenteina

Jo useiden vuosien ajan Ursan esitelmätilaisuudet on nauhoitettu ääninauhoille. Nyttemmin suuri osa näistä siirretty MP3-äänitiedoiksi CD-ROM -levyille. Äänitallenteita voi lainata Ursan kirjastosta.

 

Ursan esitelmien järjestämistä tukee Opintokeskus Sivis.