Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Yleisöesitelmät

Ursa on järjestänyt kansantajuisia esitelmiä tähtitieteestä ja sen lähitieteistä jo vuosikymmeniä. Nykyään esitelmiä järjestetään 3-4 esitelmän sarjana keväisin ja syksyisin.

Sekä aivan vierestä että kaukaa maailmankaikkeuden syvyyksistä löytyviä aiheita lähestytään luonnontieteiden näkökulmasta. Luennoitsijoina on suomalaisia tutkijoita kaikilta fysiikan aloilta, kuten tähtitieteestä, geofysiikasta ja meteorologiasta.

Esitelmät siirrettiin puhtaasti verkkoon pandemian aikana ja nyt esitelmät suoratoistetaan Ursan YouTube-kanavalle. Esitelmät säilyvät siellä katsottavissa myös jälkikäteen.

Vakioesitelmien ja -sarjojen ohella Ursa järjestää luentoja myös yleisötapahtumien aikana. Harrastajille suunnattuja esitelmiä järjestetään harrastajatapaamisten yhteydessä.

Ursan esitelmät on videoitu syksystä 2016 alkaen, ja kaikki tallenteet löytyvät Ursan YouTube-kanavalta. Esitelmiä saa käyttää vapaasti opetuksessa!

Ursan esitelmät YouTubessa

Ehdota esitelmöijää tai aihetta

Esitelmät äänitallenteina

Ursan esitelmätilaisuudet nauhoitettiin ääninauhoille useiden vuosien ajan syksyyn 2016 saakka. Nyttemmin suuri osa näistä siirretty MP3-äänitiedoiksi CD-ROM -levyille. Äänitallenteita voi lainata Ursan kirjastosta.

 

Ursan esitelmien järjestämistä tukee Opintokeskus Sivis.