Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Esko Valtaojan Kaiken käsikirja julkistetaan 6.10. Turun kirjamessuilla

Maailma on hämmästyttävä, monimuotoinen ja pitkälti selittämätön. Esko Valtaoja ei lannistu vähästä, vaan heittää peliin tieteen. Tuloksena on käsikirja kaikesta.

"Mitä teemme kaikella tiedolla? Parempaa maailmaa. Meille ei ole enää sijaa maailmassa, josta tulimme; tiedon portit ovat avautuneet, eikä menneisyyteen ole paluuta. Mutta tieto on jäsenneltävä, siitä on koetettava löytää se olennaisin ydin, jonka varaan voi sitten omien halujensa, kykyjensä ja tarpeittensa mukaan rakentaa oman Kaiken käsikirjansa, oppaansa maailmaan. Tämä kirja on minun yritykseni tiivistää kaikki olennainen maailmasta ja ihmisestä, aineesta ja hengestä kahteensataan sivuun."

Turun kirjamessuilla kirjasta keskustelee Esko Valtaojan kanssa professori Hannu Salmi (6.10. klo 12.30, auditorio 1).

 

Esko Valtaoja on myydyin suomalainen luonnontieteistä kirjoittava kirjailija ja tunnettu yhteiskunnallinen keskustelija. Hänet on palkittu suurelle yleisölle suunnatuista tietokirjoistaan muun muassa Tieto-Finlandialla sekä Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla.

Siviiliammatiltaan Valtaoja on Turun yliopiston avaruustähtitieteen professori ja taidegallerian puksu. Suomalaiset ovat nimenneet Valtaojan toiseksi merkittävimmäksi nykyisin toimivaksi tieteenharjoittajaksi (Tiedebarometri 2010).

 

Esko Valtaoja
Kaiken käsikirja
222 sivua, sidottu
sh. 32 €
kustantaja Ursa

 


Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden vapaaseen käyttöön

Kirjan kansikuva <link space uutuus>jpg

 

Lisätietoja, arvostelukappaleet sekä kuvia kirjailijasta

Suvi Syrjä
Ursan kustannustoimittaja
09 68404061
kirjat@ursa.fi