Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tue ursaa

Ursan nuorisotoiminta

Ursa tarjoaa lapsille ja nuorille innostavia hetkiä tähtitieteen, lähtieteiden ja tutkimuksen parissa.

Kaikenikäiset löytävät kursseilla ikäänsä ja kehitysvaiheeseensa sopivaa tekemistä. Samalla opitaan miten maailmankaikkeus on järjestäytynyt ja kuinka tähtiharrastuksessa pääsee alkuun. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee Ursan nuorisotoimintaa.

Seuraa Ursan nuorisotoimintaa Facebookissa!

Nuorten kurssit

Ursan nuorisotoiminnassa on siirrytty kerhoista pääasiassa kurssimuotoiseen toimintaan. Kursseilla lapset ja nuoret pääsevät helposti tähtiharrastuksen alkuun. Niissä tutustutaan monipuolisesti kaikkiin tähtitieteen ja -harrastuksen eri osa-alueisiin.

»Toiminta pääkaupunkiseudulla (Helsinki)

Kesäleirit

Kesäleirejä järjestetään säännöllisesti (korona-ajan ulkopuolella) noin 9–17-vuotiaille lapsille ja nuorille Ursan havaintokeskus Tähtikallion tiloissa Orimattilan Artjärvellä. Alle viikon kestävillä leireillä perehdytään tarkemmin tähtiharrastukseen tai syvennytään luonnontieteisiin tarkemmin, päästään havaitsemaan tähtitaivasta aivan itse sään niin salliessa sekä pidetään hauskaa mukavassa seurassa.

» Lue lisää kesäleireistä

Talvileirit

Lasten ja nuorten talvileirit järjestetään yleensä vuodenvaihteessa Ursan havaintokeskus Tähtikallion tiloissa Orimattilan Artjärvellä. Keskuksen kolme tähtitornia antavat paremmat mahdollisuudet yötaivaan tarkkailuun kuin mihin kesäleireillä päästään. Ilmoittautuminen alkaa syksyllä.

» Lue lisää talvileireistä