Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Ursan nuorisotoiminta

Ursa tarjoaa lapsille ja nuorille innostavia hetkiä tähtitieteen, lähtieteiden ja tutkimuksen parissa.

Kaikenikäiset löytävät kursseilla ikäänsä ja kehitysvaiheeseensa sopivaa tekemistä. Samalla opitaan miten maailmankaikkeus on järjestäytynyt ja kuinka tähtiharrastuksessa pääsee alkuun.

Seuraa Ursan nuorisotoimintaa Facebookissa!

Nuorten kurssit

Ursan nuorisotoiminnassa on siirrytty kerhoista pääasiassa kurssimuotoiseen toimintaan. Kursseilla lapset ja nuoret pääsevät helposti tähtiharrastuksen alkuun. Niissä tutustutaan monipuolisesti kaikkiin tähtitieteen ja -harrastuksen eri osa-alueisiin. Pandemian käynnistyttyä opetuksessa on siirrytty (toistaiseksi) kokonaan verkossa tapahtuvaan toimintaan. Keväällä 2023 järjestetään sekä lähi- että etätoimintaa.

»Kurssit

Kesäleirit

Kesäleirejä järjestetään säännöllisesti (taas pandemian päätyttyä) noin 9–17-vuotiaille lapsille ja nuorille Ursan havaintokeskus Tähtikallion tiloissa Orimattilan Artjärvellä. Alle viikon kestävillä leireillä perehdytään tarkemmin tähtiharrastukseen tai syvennytään luonnontieteisiin tarkemmin, päästään havaitsemaan tähtitaivasta aivan itse sään niin salliessa sekä pidetään hauskaa mukavassa seurassa.

» Lue lisää kesäleireistä

Talvileirit

Lasten ja nuorten talvileirit järjestetään (pandemian päätyttyä) yleensä vuodenvaihteessa Ursan havaintokeskus Tähtikallion tiloissa Orimattilan Artjärvellä. Keskuksen kolme tähtitornia antavat paremmat mahdollisuudet yötaivaan tarkkailuun kuin mihin kesäleireillä päästään. Ilmoittautuminen alkaa syksyllä.

» Lue lisää talvileireistä