Kirjaudu tai rekisteröidy

Ursan nuorisotoiminta

Ursa tarjoaa lapsille ja nuorille innostavia hetkiä tähtitieteen, lähtieteiden ja tutkimuksen parissa. Kurssitoiminta laajenee syksyllä 2017 ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Kaikenikäiset löytävät kursseilla ikäänsä ja kehitysvaiheeseensa sopivaa tekemistä. Samalla opitaan miten maailmankaikkeus on järjestäytynyt ja kuinka tähtiharrastuksessa pääsee alkuun. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee Ursan nuorisotoimintaa.

Nuorten kurssit

Ursan nuorisotoiminnassa on siirrytty kerhoista kurssimuotoiseen toimintaan. Kursseilla lapset ja nuoret pääsevät helposti tähtiharrastuksen alkuun. Niissä tutustutaan monipuolisesti kaikkiin tähtitieteen ja -harrastuksen eri osa-alueisiin.

Kursseja yritettiin järjestää Tampereella syksyllä 2017, mutta kiinnostuksen vähäisyyden vuoksi kurssit jouduttiin perumaan.

»Toiminta pääkaupunkiseudulla (Helsinki)

Kesäleirit

Kesäleirejä järjestetään säännöllisesti noin 9-17-vuotiaille lapsille ja nuorille Ursan havaintokeskus Tähtikallion tiloissa Orimattilan Artjärvellä. Alle viikon kestävillä leireillä perehdytään tarkemmin tähtiharrastukseen tai syvennytään luonnontieteisiin tarkemmin, päästään havaitsemaan tähtitaivasta aivan itse sään niin salliessa sekä pidetään hauskaa mukavassa seurassa.

» Lue lisää kesäleireistä 2017

Talvileirit

Lasten ja nuorten talvileirit järjestetään yleensä vuodenvaihteessa Ursan havaintokeskus Tähtikallion tiloissa Orimattilan Artjärvellä. Keskuksen kolme tähtitornia antavat paremmat mahdollisuudet yötaivaan tarkkailuun kuin mihin kesäleireillä päästään. Ilmoittautuminen alkaa syksyllä.

» Lue lisää talvileireistä

Otsakkeen kuvat: Nasa, ESA, N. Smith (Kalifornian yliopisto, Berkeley), ja The Hubble Heritage Team (STScI/AURA)