Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tue ursaa

Osallistu tähtiharrastuspäivään 28.8.2021!

Tänä vuonna Tähtiharrastuspäivää vietetään lauantaina 28. elokuuta.

Ursan ohella muutamat paikalliset tähtiyhdistykset järjestävät paikkakunnillaan omaa ohjelmaa tähtiharrastuspäivänä.

Suomen tähtiharrastusyhdistykset haluavat rohkaista myös yksittäisiä harrastajia järjestämään ohjelmaa. Voit osallistua Tähtiharrastuspäivään seurasta tai sijainnista riippumatta! Miltä näyttää juuri sinun tähtiharrastuksesi? Ota perhe tai kaverit mukaan ja mene vaikka bongaamaan iltataivaalta tuttuja ja vieraampia tähdistöjä. Järjestä naapureille, taloyhtiölle tai muulle yhteisöllesi aurinko- tai tähtinäytös, kuva- tai videoilta tai jaa paras tähtikirjavinkkisi.

 


Valtakunnallinen tähtiharrastuspäivä on vuosittainen tähtiharrastuksen teemapäivä. Sitä vietetään elokuun viimeisenä lauantaina. Paikalliset tähtiharrastusyhdistykset ja yksittäiset tähtiharrastajat eri puolilla Suomea esittelevät tällöin toimintaansa sekä järjestävät tähtitieteeseen ja -harrastukseen liittyvää ohjelmaa.

Tähtiharrastuspäivän ajankohdaksi on valittu hetki, jolloin illat alkavat vähitellen tummentua ja ihmiset etsivät syksyn alkaessa uusia harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita. Päivä onkin mainio hetki tutustua tähtitieteen ja taivaan tarkkailun kiehtovaan maailmaan.

Tähtiharrastuspäivä ja some

Tähtiharrastuspäivään kannattaa osallistua sosiaalisessa mediassa.  Päivän virallinen aihetunniste (hashtag) on

#tähtiharrastuspäivä

Otsikoi tapahtumasi paikkakunnan tai yhteisösi mukaan, esim. "Tähtiharrastuspäivä Lahdessa", "Tähtiharrastuspäivä Tähtelän luontokerhossa" jne.

Tähtiharrastuspäivän logo

Tähtiharrastuspäivällä on virallinen logo, jonka on suunnitellut Kaisa Jaakkola. Voit ladata sopivan logon itsellesi käytettäväksi Tähtiharrastuspäivän viestintätarkoituksissa.

Hae logoja itsellesi »


RSS Zeniitti

Tapahtumakalenteri

  • ei tapahtumia

RSS Avaruus.fi-foorumi