Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Valtakunnallinen tähtiharrastuspäivä

Ursa rakensi aurinkokuntamallin Helsingin Aleksanterinkadulle Tähtiharrastsupäivänä vuonna 2016. Kolmen sepän patsaalla havaittiin myös Aurinkoa. Kuva Ursa
[logo]

Valtakunnallinen tähtiharrastuspäivä on vuosittainen tähtiharrastuksen teemapäivä. Sitä vietetään elokuun viimeisenä lauantaina. Paikalliset tähtiharrastusyhdistykset ja yksittäiset tähtiharrastajat eri puolilla Suomea esittelevät tällöin toimintaansa sekä järjestävät tähtitieteeseen ja -harrastukseen liittyvää ohjelmaa.

Tähtiharrastuspäivän ajankohdaksi on valittu hetki, jolloin illat alkavat vähitellen tummentua ja ihmiset etsivät syksyn alkaessa uusia harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita. Päivä onkin mainio hetki tutustua tähtitieteen ja taivaan tarkkailun kiehtovaan maailmaan.

Tähtiharrastuspäivän logo

Tähtiharrastuspäivällä on virallinen logo, jonka on suunnitellut Kaisa Jaakkola. Voit ladata sopivan logon itsellesi käytettäväksi Tähtiharrastuspäivän viestintätarkoituksissa.

Hae logoja itsellesi »


Tähtiharrastuspäivä ja some

[logo #tähtiharrastuspäivä]

Tähtiharrastuspäivään kannattaa osallistua sosiaalisessa mediassa.  Päivän virallinen tunniste (hashtag) on

#tähtiharrastuspäivä

Otsikoi tapahtumasi paikkakunnan tai yhteisösi mukaan, esim. "Tähtiharrastuspäivä Lahdessa", "Tähtiharrastuspäivä Tähtelän luontokerhossa" jne.

RSS Zeniitti

Tapahtumakalenteri

RSS Avaruus.fi-foorumi