Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Harrastajien suomalaiset pikaviestinkanavat

IRC (Internet Relay Chat) on perinteinen Internetin keskustelukanava, joka on edelleen melko suosittu. Keskusteluun voi osallistua erillisen IRC-asiakasohjelman avulla kytkeytyen johonkin verkon IRC-palvelimista. Myös WWW-pohjainen liittymä on mahdollista joissain IRC-verkoissa.

IRC jakautuu erillisiksi IRC-verkoiksi, joissa keskustelut käydään kanaviksi kutsuilla alueille. Myös yksityinen keskustelu IRCissä mahdollista. Suomalaisten tähtiharrastajien kanavat ovat IRCnet- ja ShadowFire-verkoissa.

#sirius

IRC-kanava #sirius on alunperin Jyväskylän Siriuksen omiin yhteydenpitotarkoituksiinsa vuonna 1994 perustama keskustelukanava, joka hyvin pian laajeni kattamaan koko Suomen alueen tähtiharrastuksen. Kanava oli alkuun aktiivinen, mutta talvikauteen 1996-97 mennessä melko kuollut. Säännölliset kokoontumiset saatiin taas käyntiin huhtikuussa 1997, jonka jälkeen #sirius on ollut elossa jo toista vuosikymmentä.

Kanava tarjoaa mahdollisuuden suomenkieliseen jutusteluun tähtiharrastuksesta. Joskus aivan satunnaisesti tarjolla voi olla joku teema keskustelun pohjaksi.

Kanavan epäviralliset kokoontumisajat ovat sunnuntaisin ja maanantaisin klo 21-24. Nämä ovat olleet voimassa jo useampia vuosia. #sirius-kanavalla on kuitenkin tähtiharrastajia myös muulloin, jopa mitä ihmeellisimpinä vuorokaudenaikoina.

#sirius-kanava löytyy IRCnet-verkosta.

#ursa

#sirius-kanavaa hiljaisempi vaihtoehtoinen kanava.  Kanavalla on osittain samoja kasvoja kuin #sirius-kanavallakin. Myös #ursa löytyy IRCnet-verkosta.

#myrskybongarit

IRC-kanava #myrskybongarit on Ursan myrskybongausjaoston keskustelukanava. Kanavan puheenaiheet vaihtelevat laidastalaitaan, mutta erityisesti kesäkaudella seurataan myrskyilmojen kehittymistä ja myrskybongausporukoiden liikkeitä Suomen alueella.

#chase

Puhtaasti myrskybongausretkien ja meneillään olevan ukkostilanteen seurantaan tarkoitettu kanava. Muut myrskyisät puheenaiheet kuuluvat #myrskybongarit-kanavalle.

#rakettibongarit 

Satunnaista ja vapaamuotoista keskustelua raketeista, varsinkin niiden lähtöhetkinä.

 

#myrskybongarit-, #chase ja #rakettibongarit -kanavat löytyvät ShadowFire-verkosta.


Lisätietoja

RSS Taivaanvahti

RSS Avaruus.fi-foorumi