Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tähtipäivät

Tähtipäivät on tähtitiedettä ja tähtiharrastusta esittelevä yleisötapahtuma, jota on järjestetty lähes vuosittain jo vuodesta 1971 lähtien. Tähtipäivillä on yleensä paikallinen järjestäjä, jonka kanssa Ursa järjestää tapahtuman yhteistyössä.

Alkuvuosina tähtipäivät toimivat vuoden ainoana tähtiharrastajien tapaamisena. Harrastustoiminta ja Ursan jaostojen kokoukset olivat 1970-luvulla ja 1980-luvun alkupuolella merkittävässä asemassa. Harrastusnäyttely on ollut Tähtipäivien tärkeä elementti alkuajoista näihin päiviin saakka. Kun Cygnus-tapahtumia alettiin vuonna 1987 järjestää, jouduttiin Tähtipäivien merkitystä ja sisältöä pohtimaan. Viime aikoina Tähtipäivät ovat saaneet yhä enemmän yleisötapahtuman luonnetta.

Vuoden 2020 Tähtipäivät piti järjestää maaliskuussa mutta pandemian vuoksi tapahtuma jouduttiin siirtämään syksylle. Tähtipäivät järjestetään mahdollisesti 14.-15.11.2020 Tampereella Särkänniemessä, mutta koronatilannetta seurataan vielä. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tampereen Ursan ja Tähtitieteellinen yhdistys Ursa.

Tähtipäivät 2020

Lisätietoja

RSS Zeniitti

Tapahtumakalenteri

RSS Avaruus.fi-foorumi