Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tue ursaa

Cygnus-kesätapaaminen

Cygnus on tähtiharrastajien kesätapaaminen, jota on järjestetty jo 30 vuoden ajan. Se pidetään vuosittain vaihtuvalla paikkakunnalla yhdessä paikallisen tähtiharrastusyhdistyksen kanssa.

Tapahtuman ajankohdaksi on vakiintunut heinäkuun toinen puolisko tai elokuun alku, ja tapahtuma kestää torstaista sunnuntaihin. Eniten väkeä on kuitenkin perjantaina ja lauantaina.

Cygnuksen osanottajat ovat kaikenikäisiä ja -tasoisia harrastajia. Yhteistä on kiinnostus tähtitieteen harrastamiseen. Monilla harrastajilla on mukanaan myös puolisot tai jopa koko perhe. Kesätapaaminen onkin mainio paikka yhdistää harrastus ja lomailu.

Pääsisältönä tapahtumassa ovat harrastusryhmien järjestämä ohjelma sekä yleisöesitelmät. Myös yksittäiset harrastajat ja yhdistykset tarjoavat omaa ohjelmaansa.  Esitysten ja esitelmien ohessa on kuvaesityksiä, demoja ja työpajoja. Viime vuosina on järjestetty myös retki, johonkin lähellä olevaan luonto- tai kulttuurikohteeseen. Organisoidun ohjelman ohella on lisäksi ollut omatoimiohjelmaa, kuten luontopolkuja ja pienimuotoisia näyttelyitä.  

Cygnuksella voi valita järjestetyn ruokailun ja sisämajoituksen, mutta myös omatoimileiriytyjille on tarjottu mahdollisuus.

Cygnuksen tunnelma on yleensä rento. Perinteisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin on kuulunut lentopallo, makkaran paisto nuotion ääressä ja saunominen.

Cygnus 2020

Virtuaali-Cygnus 13.7.–2.8.2020 VERKOSSA
PERUTTU kasvokkaintapahtumana: 16.–19.7.2020 Valkeala, Niinirannan toimintakeskus

Katso virtuaalitapahtuman sivut »

Cygnus 2019

25.–28.7.2019 Hamina, Vehkarinteen leirikeskus
Järjestäjänä: Ursa / Cygnus-tiimi

Katso tapahtumat sivut »

Cygnus 2018

2.–5.9.2018 Säkylä, Pihlavan leirikeskus
Järjestäjinä: Ursa ja Porin Karhunvartijat

Katso tapahtumat sivut »

Cygnus-tapahtumat kautta aikojen

Cygnus 1987–2017
Katso uusittu kesätapahtuman historiasivusto »

RSS Zeniitti

Tapahtumakalenteri

  • ei tapahtumia

RSS Avaruus.fi-foorumi