Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Cygnus-kesätapaaminen

Cygnus on tähtiharrastajien kesätapaaminen, jota on järjestetty yli 35 vuoden ajan. Se pidetään vuosittain vaihtuvalla paikkakunnalla yhdessä paikallisen tähtiharrastusyhdistyksen kanssa.

Tapahtuman ajankohdaksi on vakiintunut heinäkuun toinen puolisko tai elokuun alku, ja tapahtuma kestää torstaista sunnuntaihin. Eniten väkeä on kuitenkin perjantaina ja lauantaina.

Cygnuksen osanottajat ovat kaikenikäisiä ja -tasoisia harrastajia. Yhteistä on kiinnostus tähtitieteen harrastamiseen. Monilla harrastajilla on mukanaan myös puolisot tai jopa koko perhe. Kesätapaaminen onkin mainio paikka yhdistää harrastus ja lomailu.

Pääsisältönä tapahtumassa ovat harrastusryhmien järjestämä ohjelma sekä yleisöesitelmät. Myös yksittäiset harrastajat ja yhdistykset tarjoavat omaa ohjelmaansa.  Esitysten ja esitelmien ohessa on kuvaesityksiä, demoja ja työpajoja. Viime vuosina on järjestetty myös retki, johonkin lähellä olevaan luonto- tai kulttuurikohteeseen. Organisoidun ohjelman ohella on lisäksi ollut omatoimiohjelmaa, kuten luontopolkuja ja pienimuotoisia näyttelyitä.  

Cygnuksella voi valita järjestetyn ruokailun ja sisämajoituksen, mutta myös omatoimileiriytyjille on tarjottu mahdollisuus.

Cygnuksen tunnelma on yleensä rento. Perinteisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin on kuulunut lentopallo, makkaran paisto nuotion ääressä ja saunominen.

Cygnus 2024

1.–4.8.2024
Valkeakoski, Sääsmäki, Pappilanniemi

Katso tapahtuman sivut »

 

Cygnus 2023

27.–30.7.2023
Parainen, Houtskari, Saaristokoulu
Katso tapahtuman sivut »

 

Cygnus-tapahtumat kautta aikojen

Cygnus 1987–2019
Katso kesätapahtuman historiasivusto »

RSS Zeniitti

Tapahtumakalenteri

  • 01.08.–04.08.
    Cygnus 2024
    Ursa, Cygnus-tiimi / Valkeakoski, Sääksmäki, Pappilanniemen kurssikeskus

RSS Avaruus.fi-foorumi