Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

 

"Kaikki oli kivaa, parasta ehkä yöherätys ja pelailu yhdessä. Myös fysiikkaan liittyvät oppitunnit oli tosi kivoi ja oman planeetan teko <3"

"Oli tosi kivaa ihana porukka ja ohjaajat ja mielenkiintosia aiheita."

"Ursan tähtileiri tuli vastaan sattumalta, ja se täytti kaikki toiveet." [...] "Parasta olivat hyvät keskustelut ja tosi kiva porukka. Kaikki siellä olivat kiinnostuneita samoista asioista. Leiriläiset ja ohjaajat olivat tosi mukavia." Kotiseudun Sanomat 8.11.2023 (tilaajille)

Tähtileirit 2024

Ursa järjestää kesällä leiritoimintaa 918-vuotiaille Ursan havaintokeskus Tähtikalliolla Orimattilan Artjärvellä. Leirien hintaan kuuluu majoitus uudessa ja viihtyisässä päärakennuksessa sekä ateriat (aamupala, lämmin lounas, lämmin päivällinen ja iltapala), joista vastaa ammattimainen catering-palvelu.

Kuljetus leireille tapahtuu omilla kyydeillä. Leirikirjeen yhteydessä lähetetään kimppakyytilista, jolla voidaan omatoimisesti etsiä tai tarjota kyytejä muiden leiriläisten autoissa. Ilmoittautuminen leirille on sitova. Peruuttaminen onnistuu sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä Ursaan (ursa .ät. ursa.fi, puh. 09 6840 400).

Leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Ursan verkkokaupassa.

Tähtileiri I n. 9–13-vuotiaille 24.7.–27.7. (hinta Ursan jäsenille 290 €, muille 340 €)

Ilmoittaudu Tähtileiri I:lle (9–13-vuotiaat) 24.7.–27.7.2024 »

Tähtileiri II n. 13–18-vuotiaille 28.7.–1.8. (hinta Ursan jäsenille 340 €, muille 390 €)

Ilmoittaudu Tähtileiri II:lle (13–18-vuotiaat) 28.7.–1.8.2024 »

Huom! Ikärajat ovat suuntaa-antavia. Jos et ole varma, kumpi leiri olisi osuvampi, kannattaa olla yhteydessä leirin pääohjaajaan (yhteystiedot alla).

Tähtileirillä opitaan hauskojen ja mielenkiintoisten esitysten kautta tähtitiedettä, sekä joissain määrin myös tärkeitä rinnakkaistieteitä, kuten fysiikkaa ja kemiaa. Sään salliessa yötaivasta päästään myös itse havaitsemaan kaukoputkilla. Tähtileiri I:llä askarrellaan ja käsitellään aiheita kevyemmin, kun taas Tähtileiri II on asiapainotteisempi, ja asioita pyritään käsittelemään hieman syvemmin.

Aiheita käsitellään aina planeetoista galakseihin, alkuräjähdyksestä universumin tulevaisuuteen, kaukoputkihavainnoista satelliitteihin sekä muita tähtitieteen mielenkiintoisia aiheita. Mistä kaikki sai alkunsa? Miten maapallo syntyi? Voiko avaruudessa olla elämää? Mikä on eksoplaneetta? Miten tähdet syntyvät ja kuolevat? Näihin kaikkiin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus Tähtileiriltä.

Tähtileireille ei ole mitään lähtötasovaatimuksia: ohjelmaa löytyy niin uusille harrastajille kuin kokeneille konkareille.

Lisätietoja leireistä voi tiedustella leirin pääohjaaja Saara Virkkuselta joko sähköpostitse (saara.virkkunen .ät. ursa.fi) tai puhelimella (045 2320 210).