Ursan aikuisten kerho - kausi 2012

Tämä on Ursan aikuisten kerhon wikialue. Alueella on lisätietoa kerhon ohjelmasta ja kokoontumiskertojen aihepiireistä.

Kevään 2012 ohjelma

Ke 11.1. Ajankohtaista tähtitieteessä

Ke 25.1. Venuksen ylikulku ja aurinkokuntakatsaus 2012

Illan ohjelmassa ovat ennakkokatsaus Venuksen ylikulkuun 6. kesäkuuta ja keskustelua aurinkokuntatutkimuksen nykytilasta ja historiasta.

Ke 8.2. Aurinko ja avaruussää

Ke 22.2. Suuren mittakaavan rakenteet

Ke 7.3. Sää tähtiharrastajan näkökulmasta

Ke 21.3. Helsingin yliopiston tiedekulma

Kerho kokoontuu tällä kerralla Helsingin yliopiston tiedekulmaan (Aleksanterinkatu 7) kello 18. Paikalle voi tulla jo aiemmin. Tiedekulma on avoinna kello 10-20.

Ke 4.4. Tähden kuolema

Tähden elinkaaren päättyminen tuottaa tutkimuskohteita sekä harrastajille että tieteelle: mm. supernovat, planetaariset sumut, valkoiset kääpiöt ja pulsarit. Nämä ovat myös rakennusmateriaalia uusille tähtisukupolville. Keskustelussa tähden "lopputuotteet".

Ke 18.4. Vierailu: Aalto-yliopiston kylmälaboratorio

Kerho vierailee Aalto-yliopiston O.V. Lounasmaa-laboratoriossa (kylmälaboratorio) keskiviikkona 18.4. klo 18.00. Vierailulla tutustutaan kylmälaboratoriossa tehtävään tutkimustyöhön ja vieraillaan myös aivotutkimusyksikön puolella.

Kylmälaboratorion osoite on Puumiehenkuja 2 B,02150 Espoo. Tapaaminen rakennuksen aulassa

Huom: Mukaan mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta henkilöä. Ilmoittautumiset Kukka Viitalalle (kukka.viitala ät ursa.fi)

Ke 9.5. Maapallon ulkopuoliset luonnonvarat

Kuten kylmälaboratoriovierailulla kuulimme, helium on monien muiden luonnonvarojen tavoin hupenemassa maapallolta. Keskustelussa maapallon ulkopuolisten luonnonvarojen hyödyntäminen, joka tulee ajankohtaiseksi viimeistään kun suunnitellaan miehitettyjä lentoja ulommille planeetoille tai muille tähdille.

Aiemmat kaudet