Tapaamiset

Etusivu | Tapaamiset | Ohjeita | Ohjelmia | Linkit

Aurinkokuntatapaamiset

Ryhmä järjestää vuosittain yhdessä muun aurinkokuntayhteisön (ryhmien Aurinko, Asteroidit ja komeetat, Meteorit ja Tieteellinen yhteistyö) aurinkokuntatapaamisen. Tapahtuma on ollut keväällä vaihteleviin aikoihin.

Ryhmä (ja aiemmin Kuu, planeetat ja komeetat -jaosto) on esiintynyt myös tarvittaessa Tähtipäivillä, Avaruus-näyttelyissä sekä muissa tapaamisissa pienesitelmin ja näyttelyin.


Tapaamiset

2. aurinkokuntatapaaminen pidettiin Tähtikalliolla hiukan vajaavaisissa olosuhteissa. Siksi osanottajajoukko jäi hiukan pieneksi. Tapaaminen oli kuitenkin onnistunut. Säät suosivat ja havaintojakin tehtiin. Havaintokatsaukset kauden kohteista ja komeetoista pidettiin. Illalla saunottiin Artjärven kunnan rantasaunalla.
Järjestyksessään ensimmäinen aurinkokuntatapaaminen
  • Sun Party V, 4.-5.7.2003, Tähtikallio, Artjärvi
Sun Partyssa jäi Kuun ja Marsin havaitseminen sään vuoksi. Muuten vietettiin aikaa ja havaittiin Aurinkoa ja yöpilviä.
  • Sun Party IV, 15.-16.6.2002, Järvenpään Matkailukeskus
Perinteinen aurinkohavaitsijoiden sekä kesästä nauttijoiden telttailu-, havainto- ja makkaranpaistotapahtuma. Mahdollisuus aurinkohavaintojen lisäksi planeettojen bongaamiseen päivätaivaalta viikkoa ennen juhannusta.

Cygnus-tapahtumat

Jaoston kokous oli lauantaina 23.7. klo 15.30. Ohjelmassa oli havaintokatsaus. Sunnuntaina 24.7. vetäjät pitivät esitelmän Mitä harrastajavälinein voi nähdä aurinkokunnan kohteista. Esitelmä oli harrastajille suunnattu versio Avaruus 2003 -näyttelyn yleisöesitelmästä.
Jaoston kokous oli perjantaina 16.7. klo 11 ja yleisohjelma klo 18.45. Kokouksessa käsiteltiin tulevia suunnitelmia ja juteltiin mm. havaintojen sähköisestä raportoimista. Yleisohjelmassa näytettiin katsaus jaoston kauden havaintoihin ja kuultiin Kuuta käsittelevistä kirjoista. Ohjelma oli yhteinen pikkuplaneetta ja tähdenpeitot -jaoston kanssa.
Jaoston kokous oli perjantaina 1.8. klo 15. Aiheina mm. Mars ja tulevan kauden muut kohteet, mm. komeetat. Cygnuksen aikana kuvattiin myös Marsia yhteistyössä digitaalisen kuvaamisen työpajan kanssa, mutta huonon seeingin vuoksi se jäi vähemmälle.
Jaosto piti kokouksen perjantaina 26.7. iltapäivällä. Keskusteltiin jaoston tulevista hankkeista.

Tähtipäivät ja laitepäivät

Vetäjä piti sunnuntaina 17.5. pienesitelmän Vuosikymmenen parhaat komeetat Suomessa
Vetäjät pitivät lauantaina 17.5. pienesitelmän Kiertolaiset harrastajan kohteina
  • Laitepäivät 2004, 5.-7.3.2004, Kirkkonummi, Porkkala
Kuultiin esitys Venus-ylikulusta ja sen kuvaamisesta. Timo Kantola esitteli laitteistoaan ja lyhyesti sivusi pinoamistekniikkaa Kuun kuvaamisessa.
  • Laitepäivät 2003, 21.-23.3.2003, Loppi, Räyskälä
Havaittiin ja kuvattiin Jupiteria ja komeettaa. Nähtiin myös demo Jupiter-kuvien käsittelystä Registax-ohjelmalla.

Muita tapahtumia

  • Avaruus-2003, 31.10.-2.11., Helsinki, Kaapelitehdas
Jaosto piti lauantaina Ursan osastolla esityksen Kiertolaiset harrastajavälinein. Kuulijoita on parisenkymmentä.
  • Altair-päivät, 7.-9.2.2003, Järvenpää, Vanhankylänniemi
Keski-Uudenmaan Altairin perinteisessä tapahtumassa oli esitelmät CCD-kuvauksesta, Jupiterin havaitsemisesta, maaliskuun Jupiter-hyökkäyksestä sekä Jupiterin kuiden ilmiöistä.