Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tue ursaa

Verkko-Cygnus 2021 -tapahtuma 23.–31.7.

Cygnus toistamiseen verkossa

COVID-19-pandemiatilanteessa on sen verran epävarmuustekijöitä, että kasvokkaintapahtumaa ei ole järkevää järjestää vielä tänäkään vuonna. Sen sijaan järjestetään virtuaalinen tapahtuma verkossa heinäkuun viimeisellä viikolla. Vaikka verkkotapahtuma ei voi korvata oikeaa tapaamista, haluamme kuitenkin järjestää harrastajille mahdollisuuden kuulla ajankohtaisista asioista sekä nähdä toisiaan ja vaihtaa kuulumisia, vaikka vain ruudun välityksella.

Ajankohta ja konsepti

Verkko-Cygnus-tapahtuma ajoittuu välille 23.–31.7.2021.   

Ohjelma koostui pääasiassa harrastajien esitelmistä, keskusteluista ja työpajoista. Viimevuotiseen tapaan ohjelma jakautuu teemallisiin iltoihin. Tapahtumaviikon aikana on tarkoitus järjestää pari  "virtuaalista ilta-nuotiota", joissa sana on vapaa. Haluamme rohkaista harrastajia olemaan yhteydessä kentältä, tähtitorneilta tai vaikka pienellä joukolla järjestetyistä kokoontumista ympäri Suomea. Mobiilisovellukset antavat tähän hyvät mahdollisuudet. 

Yhteydenpitoon käytämme tänä vuonna Zoom-ohjelmaa, jota voi käyttää internet-selaimella sekä tietokoneelle tai älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella. Ilmaiset sovellukset ja mahdolliset selain-laajennukset voi ladata osoitteesta zoom.us/download. Osa ohjelmista suoratoistetaan Ursan harrastustoiminnan Youtube-kanavalle ja niistä tehdään tallenteet myöhempää katselua varten.

Ohjelmasivu »
Ohjeita ohjelmien seuraamiseen »