Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Verkko-Cygnus 2021 -tapahtuma 23.–31.7.

Cygnus toistamiseen verkossa

COVID-19-pandemiatilanteessa oli sen verran epävarmuustekijöitä, että kasvokkaintapahtumaa ei ollut järkevää järjestää vielä tänäkään vuonna. Sen sijaan järjestettiin virtuaalinen tapahtuma verkossa heinäkuun viimeisellä viikolla. Vaikka verkkotapahtuma ei voi korvata oikeaa tapaamista, halusimme kuitenkin järjestää harrastajille mahdollisuuden kuulla ajankohtaisista asioista sekä nähdä toisiaan ja vaihtaa kuulumisia, vaikka vain ruudun välityksella.

Ajankohta ja konsepti

Verkko-Cygnus-tapahtuma ajoittui välille 23.–31.7.2021.   

Ohjelma koostui pääasiassa harrastajien esitelmistä, keskusteluista ja työpajoista. Viimevuotiseen tapaan ohjelma jakautui teemallisiin iltoihin. Tapahtumaviikon alussa järjesttiin lämmittelykokoontuminen ja lopussa "virtuaalinen ilta-nuotio", joissa sana oli vapaa. Halusimme rohkaista harrastajia olemaan yhteydessä kentältä, tähtitorneilta tai vaikka pienellä joukolla järjestetyistä kokoontumista ympäri Suomea.  Tämä toteutuikin torstain yhdistysillassa.

Yhteydenpitoon käytimme tänä vuonna Zoom-ohjelmaa. Osa ohjelmista suoratoistettiin Ursan harrastustoiminnan Youtube-kanavalle ja niistä tehtiin tallenteet myöhempää katselua varten.

Ohjelmasivu »
Ohjeita ohjelmien seuraamiseen »