Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tietotekniikka

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Millainen tietokone vaaditaan ohjelmille?

Suurin osa ohjelmistoista pyörii jotenkuten millä tahansa viimeisen vuosikymmenen tietokoneella. Etenkin 3D-grafiikkaa hyödyntävät ohjelmistot kuitenkin hyötyvät paljon tehokkaasta näytönohjaimesta, nopeasta moniydinprosessorista ja suuresta muistin määrästä.

Monet isoja tekstuureja käyttävät ohjelmat hyötyvät myös paljon SSD-levyn käytöstä, sillä niiltä lukeminen on huomattavasti nopeampaa kuin tavanomaisilta kovalevyiltä.

Entä kaupalliset ohjelmistot?

Kaupallisia ohjelmistoja löytyy monenlaisia. Osa niistä on hyviä, osa huonoja. Yleisesti lähes kaikkiin sovelluksiin löytyy vapaalevitteisiä ohjelmistoja ja osa niistä on parempiakin kuin kaupallisesti on saatavilla. Useat vapaalevitteisistä ohjelmistoista ovat suuren vapaaehtoisyhteisön kehittämiä.

Moniin erityistarkoituksiin avaruusharrastukseen liittyen löytyy isoja ohjelmistoja, joita kehitetään jatkuvasti eteenpäin ja jotka ovat omalla alueellaan kehittyneimpiä.

RSS Zeniitti

Notice: Use of undefined constant MAGPIE_CACHE_ON - assumed 'MAGPIE_CACHE_ON' in /home/svc/wwwcont/wwwursafi/fileadmin/ursa2010/script/ryhmasivut/zeniitti_rss.php on line 8

RSS Avaruus.fi-foorumi