Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tietotekniikka

Mobile Observatory

 

Google Play Store

Android

Kaupallinen 4,99 euroa

Kännykkäsovellusten parhaimmistoon kuuluu tähtitieteilijä Wolfgang Ziman koodaama Mobile Observatory. Ohjelmisto on erittäin laaja ja sisältää tähtiharrastajalle kiinnostavia asioita. Sitä myös päivitetään sangen usein.

Monissa muissa kännykkäsovelluksissa on vikana, että niitä ei ole toteuttanut tähtitieteen asiantuntija, vaan ohjelmoimisen asiantuntija, joka ei osaa sanoa, mikä on relevanttia tähtiharrastajalle ja mikä ei.

Ohjelmistosta löytyy suurin osa samoista tähtikartoista ja kaavioista kuin Ursan Tähdet-vuosikirjoista, mutta ei tietenkään selityksiä taivaan tapahtumista. Tähtikartta on monipuolinen ja käyttäjä pääsee valitsemaan ruudulla näytettävät asiat sangen sujuvasti. Kätevää on myös, miten nopeasti ohjelma laskee näkyvyystiedot uudelle havaintopaikalle.

Havainnointia varten pystyy tarkastamaan, mitkä taivaankappaleet ovat horisontin yläpuolella ja milloin niitä kannattaa yrittää havainnoida. Taivaan perustapahtumista on tarjolla listaus.

Parhaimmillaan Mobile Observatory on matkustaessa ja havaintojen suunnittelussa. Vaikka tähtikartta ei toki tarkkuudeltaan vastaa tietokoneohjelmistoja, niin pintapuoliseen. Ohjelmisto on tuhti paketti hyödyllisiä osioita kenelle tahansa havaintoharrastajalle.

RSS Zeniitti

Notice: Use of undefined constant MAGPIE_CACHE_ON - assumed 'MAGPIE_CACHE_ON' in /home/svc/wwwcont/wwwursafi/fileadmin/ursa2010/script/ryhmasivut/zeniitti_rss.php on line 8

RSS Avaruus.fi-foorumi