Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tietotekniikka

Matematiikka

Ryhmän historiassa matematiikalla oli sangen suuri osuus toiminnassa. Varsinkin alkuaikoina ennen ohjelmoinnin kehittymistä sovellusympäristöjen ja työvälineiden kehittymisen myötä esimerkiksi taivaanmekaniikan mallintaminen tietokoneella koettiin enemmän matematiikaksi kuin tietotekniikaksi.

Nykyään lähes kaikki laskenta voidaan tehdä numeerisesti hyödyntäen valmiita kirjastoja ja algoritmeja. Tämän vuoksi se on paljon enemmän tietotekniikkaa kuin matematiikkaa.

Viime vuosina matematiikka on ollut vähäisessä roolissa ryhmän toiminnassa ja jaostojen uudistuessa nimi muutettiin Matematiikka- ja tietotekniikkajaostosta Tietotekniikkaryhmäksi.

2000-luvun alussa MTJ:n ja Havaintovälinejaoston yhteisprojektina rakennettiin aurinkokello. Sen lisäksi silloisen vetäjän johdolla mietittiin myös monenlaisia muita matemaattisia ongelmia.

Mikäli sinulle tulee mieleen jokin aiheeseen liittyvä projekti, ota rohkeasti yhteyttä jaoston vetäjiin.

RSS Zeniitti

Notice: Use of undefined constant MAGPIE_CACHE_ON - assumed 'MAGPIE_CACHE_ON' in /home/svc/wwwcont/wwwursafi/fileadmin/ursa2010/script/ryhmasivut/zeniitti_rss.php on line 8

RSS Avaruus.fi-foorumi