Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tietotekniikka

Heavens Above

Google Play Store

Android

Ilmainen, Pro-versio kaupallinen 3,99 euroa

Heavens Above for Android tarjoaa monipuolisia työkaluja ja tietoa satelliittitaivaan tarkkailijoille. Kyseessä on suositun Heavens Above -satelliittisivuston mobiiliversio. Se on mainio apuväline kenttäolosuhteisiinkin.

Sovellus esittelee taivaan ja sen satelliitit. Taivaan satelliittiliikennettä voi tarkkailla Live Sky Chart -toiminnossa. Koskettamalla haluttua satelliittia, ohjelma antaa tästä lisätietoa ja satelliitin liikeradan taivaalla. Nightly Events puolestaan luettelee satelliitteja, jotka ovat tulossa havaintopaikan horisonttiin. Kohdetta klikkaamalla saa tarkempaa tietoa sen liikeradasta omassa horisontissa. Valituista kohteista voi tehdä myös hälytyksiä, jolloin satelliittikohde ei unohdu muiden askareiden lomassa.

Avaruusaseman tarkkailemiseksi löytyy oma toimintonsa samoin kuin Iridium-satelliittien välähdysten ennustamiseen. Tämän toiminnon yhteydessä näytetään taivaskartalla myös välähdyksen sijainti, jolloin sen paikantaminen helpottuu. Taivaskarttatoiminnoissa voi hyödyntää mobiililaitteen asentotunnistinta. Kallistamalla laitetta taivasta kohden pieni osoitin liikkuu kartalla ja opastaa oikeaan sijaintiin. Tämä on näppärä pieni aputoiminto jos tähtikuviot ovat täysin hukassa. Ohjelman saa myös yömoodiin, jolloin näytön merkinnät muuttuvat punaisiksi eivätkä häikäise hämäränäköä.

Sovelluksesta löytyy melkeinpä kaikki toiminnot, kuin Heavens Aboven nettiversiostakin. Mukana taivaskartassa on myös aikajanatoiminto, jolla voi kätevästi selata lähituntien satelliittiliikennettä ja kenties koettaa tunnistaa jopa taivaalla näkyneitä tuntemattomia ja kiinnostavia kohteita.

Video esittelee ohjelman perustoimintoja.

 

RSS Zeniitti

Notice: Use of undefined constant MAGPIE_CACHE_ON - assumed 'MAGPIE_CACHE_ON' in /home/svc/wwwcont/wwwursafi/fileadmin/ursa2010/script/ryhmasivut/zeniitti_rss.php on line 8

RSS Avaruus.fi-foorumi