Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry                   
Strategia 2019    
Hyväksytty hallituksessa 16.9.2019

Missio

Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota selkeä ja nykyaikainen käsitys maailmankaikkeudesta jäsenilleen ja suurelle yleisölle ensisijaisesti suomen kielellä.

Ursa tekee tiedeviestintää ja edistää tähtiharrastusta korostamalla elämyksellisyyttä. Tärkeällä sijalla on ymmärrettävän tiedon tarjoaminen lapsille ja nuorille.

Visio

Ursan visiona on yleistajuisen tutkimustiedon ja tähtiharrastuksen entistä parempi näkyvyys ja saatavuus Suomessa. 

Ursan näkyvyys tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa paranee entisestään ja Ursa tunnetaan luotettavuudestaan, sekä siitä, että se välittää kaikkein ajankohtaisimman tiedon. Ursan jäsenyyttä ja palveluja pidetään houkuttelevina kaiken ikäisten joukossa. Ursan jäsenistön ikärakenne nuortuu. Ursan jakama tieto leviää kiinnostuneille laajasti myös jäsenkunnan ulkopuolella.

Strategia vision saavuttamiseksi

Palvelujen laatu pidetään korkeana. Ursan julkaisutoimintaa kehitetään. Digitaalisia palveluja kehitetään jäseniä varten ja uusien potentiaalisten jäsenryhmien tavoittamiseksi. Vapaaehtoisten panos Ursan toiminnassa on tärkeä, palvelujen tuottamisessa hyödynnetään jäsenkunnan osaamista osallistavilla menetelmillä. Havaintovälinekauppa tukee tähtiharrastusta.

Jäsenmäärän ylläpitämiseksi pyritään säilyttämään vanhat jäsenet entistä paremmin ja kohdistetaan jäsenhankintaa erityisesti lapsiin ja nuoriin.