Laboratorion ja taivaan risteyksessä ja muita tarinoita

16.9.2014 klo 20.18, kirjoittaja
Kategoriat: Kosmokseen kirjoitettua , Kosmologia , Yleinen

Juttelen kosmologiasta lauantaina 20.9. Berliinissä kello 19.30 Haus der Berliner Festspielessä Jimi Tenorin kosmisessa show’ssa. Tilaisuudessa puhuvat myös kirjailija Johanna Sinisalo ja taiteilija Megatron Braineater.

Puhun sunnuntaina 5.10. kello 13.30 Turun Tiedemessuilla auditoriossa 1 aiheesta ”Higgs laboratorion ja taivaan risteyksessä”. Tiivistelmä on seuraava: ”CERNissä 2012 löydetyn Higgsin hiukkanen oli tuntemamme hiukkasfysiikan viimeinen pala. Higgs saattaa myös selittää sen, mistä kaikki maailmankaikkeuden rakenne on peräisin.” Sen jälkeen, kello 14.45, minua haastatellaan Äidinkielen opettajainliiton ja Turun seudun äidinkielenopettajien osastolla #Kirjat.

Puhun lauantaina 15.11. Helsingissä kello 11.30 Humanismin päivillä siitä, mitä maailmankaikkeudesta tiedämme. Tilaisuus on HERO:n tiloissa, osoitteessa Vilhonkuja 4.

Puhun samana päivänä kello 16.00 Lappeenrannan ylioppilastalon auditoriossa aiheesta ”Maailmankaikkeuden alusta Maapallon alkuun: yhdeksän miljardia vuotta muodonmuutoksia”. Minua ennen, kello 15.00, puhuu ympäristöekologi Kimmo Saarinen aiheesta ”Elämme luonnosta, mutta miksi emme siedä sitä?”. Tilaisuuden järjestävät Lappeenrannan ja ympäristön vapaa-ajattelijat yhdessä Ursan paikallisyhdistys Etelä-Karjalan Novan kanssa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Puhun keskiviikkona 3.2. kello 18.00 Helsingissä Tieteiden talolla kosmologiasta ja sen historiasta Skepsiksen tilaisuudessa. Puhe päätynee Skepsiksen YouTube-kanavalle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Puhun Utsjoella perjantaina 20.3. tapahtumassa Utsjoen pimennys ja pilkki auringonpimennyksen yhteydessä aiheesta ”Auringonpimennyksestä pimeään aineeseen: todellisyys näkyvän tuolla puolen”. Tapahtuman järjestää Ohcejoga Utsjoen Ursa.

Yksi kommentti “Laboratorion ja taivaan risteyksessä ja muita tarinoita”

  1. Juhani Harjunharja sanoo:

    Mielenkiintoisia esitelmiä tulossa. Utsjoella rakentelemme ohjelmaa vielä niin, että esitelmäsi saa kunnolla näkyvyyttä ja kuuluvuutta kautta kalotin ja laajemminkin. Joudumme nyt hiukan tarkentamaan ja osin hiukan myös karsimaan ohjelmaamme, jotta pääsemme ohitse muodostuneen pienen ”rönsyilyn”.

    Toivotamme Sinut tervetulleeksi Utsjoelle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *