Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Ursan jäsenyys

Yleistä

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa on suurin tähtiharrastajien yhdistys Suomessa. Ursa välittää laadukasta ja ajantasaista tietoa tähtitieteestä ja lähialoilta. Ursa tarjoaa myös tietoa ja välineitä tähtiharrastuksen aloittamiseen.

Kaikki tähtitieteestä, taivaan tapahtumien tarkkailusta tai yleisemmin luonnontieteistä kiinnostuneet uteliaat ovat tervetulleita Ursan jäseniksi, harrastuneisuuden tasosta riippumatta. Valtaosa Ursan jäsenistä nauttii tähtitieteestä ihan vain lukemalla lehtiä ja kirjoja.

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin Ursan jäsenyydestä

Ursan jäsenenä tähtitieteeseen tutustuminen on helppoa

  • saat kahdeksan kertaa vuodessa värikkään ja arvostetun Tähdet ja avaruus -lehden suoraan kotiisi.
  • Tähdet ja avaruus -lehden digitaalinen arkisto on käytössäsi. Arkistosta löydät vanhemmatkin lehdet aina vuodesta 2008 alkaen.
  • saat Ursan kirjat jäsenhintaan noin 25 % normaalihintaa edullisemmin, kun ostat ne Ursan toimistolta tai verkkokaupasta.
  • Saat Ursan välittämät kaukoputket, kiikarit ja niiden varusteet Ursan toimistolta ja verkkokaupasta noin 10 % normaalihintaa edullisemmin.
  • pääset Ursan Kaivopuiston tähtitornin aurinko- ja tähtinäytöksiin maksutta.
  • voit käyttää Tähtikallion havaintokeskusta itsenäisesti saatuasi käyttökoulutuksen.
  • saat käyttää Ursan kirjastoa, jossa on Suomen laajin valikoima yleistajuisia ja tähtiharrastajaa kiinnostavia kirjoja, lehtiä, diasarjoja, ääninauhoja ja videoita.
  • pääset halutessasi mukaan harrastusryhmien toimintaan.
  • lapset ja nuoret voivat osallistua nuorten kerhotoimintaan. Nuorille järjestetään myös kesä- ja talvileirejä.

Liittyminen

Ursan jäseneksi liittyminen on helppoa. Voit liittyä verkon kautta ostamalla jäsenyyden verkkokaupastamme, puhelimitse soittamalla Ursan toimistolle tai lähettämällä yhteystietosi postitse Ursaan. Jäseneksi voi liittyä myös seuraavan vuoden alusta.

Ursan jäsenyys on voimassa, kunnes jäsen eroaa. Jäsenmaksu maksetaan kalenterivuodeksi kerrallaan. Kaikille jäsenille postitetaan vuoden alussa jäsenmaksulasku, jonka maksamalla jäsenyys jatkuu.

Sinulle lähetetään pian jäsenmaksulasku, jonka maksettuasi saat siihen mennessä vuoden aikana ilmestyneet Tähdet ja avaruus -lehdet. Vuoden lopulla jonkin numeron painos saattaa loppua, jolloin saat tilalle vanhemman lehden.

Ursaan voi liittyä henkilöjäseneksi tai yhteisöjäseneksi, kuten esim. koulu, kirjasto tai yritys. Alle 18-vuotiaiden henkilöjäsenten jäsenmaksu on aikuisten jäsenmaksua edullisempi. Voit liittyä myös perhejäseneksi edullisempaan hintaan, mikäli taloudessasi asuu jo Ursan jäsen. Perhejäsenille ei lähetetä erikseen Tähdet ja avaruus -lehteä.

Jäsenmaksut vuonna 2023

Aikuiset

51 €

Nuoret (alle 18-vuotiaat)

41 €

Perhejäsenet

19 €

Yhteisöjäsenet

51 €

Kannatusjäsenet

510 €