Fysiikkaa runoilijoille

30.8.2016 klo 18.31, kirjoittaja
Kategoriat: Kosmokseen kirjoitettua , Kosmologia

Luennoin tänä syksynä Helsingin yliopistolla kurssin Fysiikkaa runoilijoille. Luennot ovat päärakennuksen salissa 12, alkaen ensi viikon tiistaina 6.9. kello 12. Kari Enqvist luennoi vuonna 2004 samannimisen kurssin. Tämä on variaatio samasta teemasta, eräänlainen opastettu retki fysiikan maailmaan.

Kyseessä on humanistisen tiedekunnan kurssi, joka on suunnattu heille, jotka eivät ole luonnontieteilijöitä eivätkä matemaatikkoja, mutta haluavat saada kuvan fysiikan käsitteistä, ilmiöistä ja maailmankuvallisesta merkityksestä. Aiheisiin kuuluu Newtonin klassinen mekaniikka, suppea suhteellisuusteoria, kvanttimekaniikka, kosmologia, kvanttikenttäteoria, hiukkasfysiikka ja yritykset kohti kaiken teoriaa. Tieteen historiaa ja filosofiaakin vähän käsitellään, mutta kyseessä on fyysikon kuvaus fysiikan teorioiden kehityksestä ja sisällöstä, ei kattava tieteenhistoriallinen katsaus.

Yliopistojen niin kutsutun rakenteellisen kehittämisen takia ensi viikolla alkavien humanistisen tiedekunnan kurssien tietoja ei vielä ole yliopiston sivuilla, joten sanaa sopii levittää asiasta mahdollisesti kiinnostuneille

6 kommenttia “Fysiikkaa runoilijoille”

 1. Kaarina Karttunen sanoo:

  Aion osallistua, jos mahdun mukaan. Hieno mahdollisuus !

 2. Mari Kämäräinen sanoo:

  Hei,
  Ovatko nämä luennot avoimia yleisölle?

  Olen todella kiinnostunut tästä luentosarjasta, mutta en ole enää opiskelija.

 3. Syksy Räsänen sanoo:

  Mari Kämäräinen:

  Ovat kyllä, kunhan saliin mahtuu. Tervetuloa!

 4. Eija Mustonen sanoo:

  Ilmoittaudun luennoille

 5. Syksy Räsänen sanoo:

  Eija Mustonen:

  Sikäli kun kurssia suorittaa, pitää ilmoittautua WebOodi kautta, ks. kotisivu. (Kunhan kurssi vain sinne tulee!) Muutoin ei tarvitse ilmoittautua.

 6. Kille sanoo:

  Toiveissa elelen, että joskus tällaiset mahtavat luennot saataisiin striimattua meidän kaikkien kuultaviksi! Siis meidän, jotka asumme täällä ”muualla” Suomessa, eli maalla. Mahtavaa silti, että tällaisia luentoja on. Nauttikaa te, jotka pääsette paikalle! 🙂 Kiitos Syksy sinulle tieteen tuomisesta lähellemme noin muutenkin. Arvostan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *