Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Liity jäseneksi

Myrskybongareiden syystapaaminen 06. - 07.11.2004 Valkeakoskella

Bongareiden perinteinen syystapaaminen pidettiin Kariniemen leirikeskuksessa Valkeakoskella. 6.-7.11.2004. Paikalle suoriutui 15 hengen porukka. Homma lähti käyntiin perinteiseen tapaan tekniikkaa viritellessä ja mukavia rupatellessa. Perinteiseen tapaan katsoimme myöskin b-luokan hengentuotteen, joka tällä kertaa oli aito Hollywood spektaakkeli Day after Tomorrow. Elokuva saikin muutamaan otteeseen raikuvat röhönaurut kaikkein älyttömimmistä jutuista.

romujen virittelyä
Perinteinen laitteistonvirittelykuva. Säätämässä Esa, Aki ja Henkka

Elokuvan jälkeen Roschierin Timpe piti pienen esitelmän RaPu-projektin tuloksista. Puuskatuotteen tulosten analysointi olikin päässyt hyvään alkuun, mutta raetuotteen havaintoken runsaan määrän takia niiden analysointi on vielä pahasti vaiheessa. Lisäksi oli puhetta siitä, että raehavaintojen havaintopaikan tarkkuutta pitää mahdollisuuksien mukaan vielä tarkentaa. Havaintoon olisi hyvä liittää kadun nimi ja lähimmän talon numero tai käyttää gps-laitteen koordinaatteja. Projekti jatkunee kaudella 2005 kun kulunut kausi oli mitä oli. Samalla väläytettiin mahdollisuus Ilmatieteen Laitoksen koulutukseen ennen kauden alkua keväällä 2005. Aiheena tällä kertaa "Kuinka ehtiä paikalle".

yleistä härdelliä
Kevyttä jutustelua ja eväiden napostelua kuvaesitysten lomassa

Kannettavani reistasi tykin kanssa sen verran, että päätimme käyttää sitä "palvelimena", johon Veikon koneella otettiin sitten yhteys. Näin sain hieman purettua havaintokannasta kuluvan kauden havaintoja. Havaintojen määrä moninkertaistui kaikissa havaintoluokissa viime vuoteen verrattuna. Sitten iski Eeron kanssa saunanlämmitysnakki ja päästimme Henkan ja Villen takasin hyvin hyvin savuisesta takkahuoneesta pois.

Suurin osa kävi saunassa ja yksi hullu (Tom) jopa uimassa. Saunan jälkeen katsoimme Ollin tuoretta dvd-chase leffaa, jossa oli toinen toistaan komeampia supersoluja ja tornadoja. tuttu "Tornado on the ground, tornado on the ground" kajahteli useaan otteeseen. Allekirjoittaneella on selviä muistikatkoksia ko. hengentuotteen ajalta, sillä torkahtelin penkkiin vähän väliä. Klo 0.00 muutama muukin päätti siirtyä unten maille. Mainittakoon, että Marjalla oli yövieras kylässä kun hiiren mokoma kipitti lattian poikki. Hiirenpapanoita olikin aika monessa makuu kämpässä, mutta se ei tahtia haitannut ;-D Itse olin taju kankaalla, mutta sellainen käsitys jäi että kukaan ei ei enää klo 01.00:n aikaan ollut tolpillaan.

Sunnuntaina ei sitten oikein muuta katsottukaan kuin Prisman Myrskyvaroitus 1-3. Siivosimme paikat ja lastasimme tavarat autoihin. Nakitin vielä kaikki paikallaolijat yhteiskuvaan. Kuvanoton jälkeen vielä turisimme ringissä hetken ja sitten kaikki oli tältä erää ohi.

yhteiskuva
Vasemmalta: Timo, Eero, Esa, Jani, Kari, Timpe, Veikko, Marja, Teemu, Olli ja Ville.

Tapaaminen oli kaikin puolin onnistunut ja porukkaa oli 15, josta Kariniemessä yöpyi 12 henkeä

PS: Se Leponiemen Timon jousestaan kuoleentunut valkokangas taitaa olla vielä ainakin seuraavan kauden töissäni jemmassa ;-D

Hämeenlinnassa 07.11.2004 Timo Viinanen

Osanottajalista

Henry Aro, Vantaa
Tom Eklund, Toijala
Olli Haukkovaara, Valkeakoski
Eero Karvinen, Jyväskylä
Jani Katava, Espoo
Leevi Korpela, Nastola
Kari Kärkkäinen, Imatra
Ville Lähteenmäki, Lempäälä
Veikko Mäkelä, Helsinki
Teemu Mäntynen, Salo
Timo Roschier, Helsinki
Aki Saarela, Tampere
Esa Tuunanen, Parikkala
Timo Viinanen, Hämeenlinna
Marja Wallin, Lahti

15 osanottajaa

 

RSS Zeniitti

RSS Taivaanvahti

RSS Avaruus.fi-foorumi