Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Kerho- ja yhdistystoiminta

Historiakirja

Kaipaatko aihetta jäseniltaan tai esitelmään? Tai muuten vain aihetta pieneen juhlaan? Oletko vain kiinnostunut, mitä on tapahtunut tällä päivämäärällä menneisyydessä?

Historiakirja sisältää tähtitieteellisiä ja siihen löyhästi liittyviä tapahtumia päivämäärineen. Kalenterissa tapahtumat ovat kuukausittain päivän mukaisessa järjestyksessä. Tapahtuman vuosiluku ilmenee vasta tekstistä.

Lisätietoja

Päiväyksen vieressä on tapahtuman asiaryhmä. Avaruuden tutkimuksen teknologia ja löydöt on jaettu ryhmiin tähtitiede ja tutkimus sekä avaruustekniikka ja tutkimus siten, että ensin mainittuun kuuluvat kaikki maanpäälliset laitteet sekä havainnot ja jälkimmäiseen avaruuteen sijoitetut laitteet ja niiden havainnot.

Muut-ryhmään sisältyy tähtiharrastajille tärkeät, muttei suoranaisesti tähtitieteeseen tai avaruuteen liittyvät päivämäärät. Tähän kuuluvat myös kaikki sellaiset päivät, joita on vaikea luokitella muihin ryhmiin kuuluvaksi, kuten tieteistarinoihin liittyvät tapahtumat ja kirjailijoiden syntymäpäivät.

Kalenterin sisällöstä vastaa Kerho- ja yhdistystoimintaryhmä.

Historiakirjan taustaa

Historiakirja perustettu 1990-luvulla. Sen alunperin koonnut Matti T. Salo apunaan silloisen kerho- ja yhdistystoimintajaoston jäsenet.  Valmista materiaalia ovat toimittaneet Markus Hotakainen ja Veikko Mäkelä. Tästä lämmin kiitos Markukselle ja Veikolle sekä muille työhön osallistuneille ja päivämääriä toimittaneille. 


Voit lähettää myös listan tapahtumista tekstitiedostona kerho- ja yhdistystoimintaryhmän osoitteeseen kerho ät ursa.fi.


Otsikkokuva: Klaudios Ptolemaios (tuntematon taiteilija, 1500-luku), Hubble-avaruusteleskooppi (Nasa) ja leonidien tähdenlentoparvi 1833 (Adolf Vollmy, 1888).

RSS Zeniitti

RSS Avaruus.fi-foorumi