Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Myrskybongareiden syystapaaminen pidettiin Artjärvellä 24-26.10.

Myrskybongareiden syystapaaminen pidettiin Artjärvellä 24-26.10.

Matias Takala:

Myrskybongarit kokoontuivat perinteiseen tapaan lokakuun viimeinen viikonloppu Ursan Artjärven havaintokeskukseen 24-26.10.

Tapaamisen ohjelman aloitti Pauli Jokinen kertomalla ukkoskesästä 2014 sekä meteorologin että myrskyharrastajan näkökulmasta. Matias Takala puhui Ursan sääasemasta Artjärvellä ja sen tuottaman datan kehitysnäkymistä. Veikko Mäkelä esitteli käsitteen kansalaistiede (citizen science) sekä näytti Zooniverse-sivuston mahdollisuuksia myrsky- ja sääharrastajalle. Lopuksi Matias Takala kävi läpi yhteenvedon myrskykauden 2014 havainnoista.

Esitysten jälkeen pidettiin jaostokokous, jossa jaoston vetäjäksi valittiin Matias Takala, apuvetäjäksi Miikka Mäkinen ja mediavastaavaksi Janne Kommonen. Keskustelussa pohdittiin, miten jaostotoimintaa voitaisiin kehittää eteenpäin. Syyskokoukselle toivottiin aikaisempaa ajankohtaa. Yhteistyötä Ilmatieteen laitoksen kanssa pyritään kehittämään edelleen. Jaoston t-paitatilaus ei ole vielä saanut tuulta siipiensä alle mutta vetäjät yrittävät nyt paneutua siihen suuremmalla tarmolla. Jaostotoiminnan kehittämisideana virisi ajatus bongariristeilystä, tätä on ryhdytty selvittämään.

Jaostokokouksen jälkeen ilta jatkui kuvaesitysten ja rennon illanvieton merkeissä. Lounastauolla iso joukko myrskybongareita kävi tutustumassa lähistöllä sijaitsevaan hiidenkirnuun. Kiitos tapaamiseen osallistuneille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *