Paavi ja aikamatkustaja

8.12.2014 klo 23.07, kirjoittaja
Kategoriat: Yleinen avaruushäröily

140107-162312_2Kuljen konferenssin posteriviidakossa etsimässä jotain massasta poikkeavaa.

Yksi julisteista kiinnittää huomioni. Löydän sen juurelta Robert Nemiroffin ja Teresa Wilsonin.

Robert on tuttu kuuluisan Astronomy Picture of The Day -sivun toisena perustajana. Teresan kanssa olin juuri edellisenä päivänä keskustellut harrastajien kanssa yhteistyössä tehtävistä havaintohankkeista.

Posterin otsikko näytti lähes scifistiseltä. ”Olemme etsineet aikamatkustajia”, Nemiroff selitti. Etsineet aikamatkustajia!

Kuinka voidaan etsiä aikamatkustajia? Mielikuvituksessani viuhuivat jo avaruuden madonreiät ja siniset poliisikopit.

”Tämä etsintä perustui internet-sivujen tutkimukseen”, Wilson täydensi. ”Etsimme merkkejä henkilöistä, jotka olisivat etukäteen osuneet oikeaan nykyisen paavin valinnassa.”

Omasta arjestani paavius oli niin kaukana, että jäin pohtimaan kirkollisen johtajan valinnan merkitystä tulevaisuuden matkaajalle. Olettivatko he, että myös tulevaisuudessa on paaveja? Tai että uskonnolla yleensäkään olisi suurta roolia maailmassa, jossa matkustaminen tapahtuisi peräti neljässä ulottuvuudessa?

”Ajattelimme, että paavius on riittävän vanha instituutio, että myös aikamatkustaja saattaisi kiinnittää siihen huomiota”, selitti Robert.

Tutkimustiimillä oli selvästi sopiva pilke silmäkulmassa. No löytyikö merkkejä paavi-spoilaajista? Ei, ei löytynyt. Yhdestä nettikirjoituksesta ei kuulemma tosin  voinut olla ihan varma.

Mitä tämä sitten merkitsee? Eikö aikamatkustajia ole? Vai eikö tulevaisuuden reissumies kiinnitä huomiota uskonnollisiin johtajiin? Ehkei  Dr Who ehdi kertoa kuulumisiaan netissä? En tiedä.

Ehkä tulevaisuudessa osataan varoa internetin vaaroja meitä nettinoviiseja paremmin. Twitter-päivitys voi olla  yksi niistä asioista, joita Linnunradan käsikirja aikamatkustajille suorastaan kieltää tekemästä. Mikä on kerran internetissä, on aina internetissä: monien riesaksi jopa läpi aika-avaruuden.

Tämä on kuitenkin ominaisuus, johon Stephen Hawking luottaa omassa yrityksessään löytää aikamatkustajia. Millaisella syötillä kuuluisa fyysikkolegenda yrittää aikamatkustajia houkutella? No samppanjalla tietysti!

Hawkingin tutkimusstrategia oli yksinkertainen: pidetään bileet ja jaetaan kutsut jälkikäteen. Kutsu säilyy netissä kauas tulevaisuuteen. Harmi kyllä kukaan osallistujista ei myöntänyt tulleensa tapahtumaan toisesta ajasta.

Jos siis olet kotoisin tulevaisuudesta, 28.6.2009 klo 12 UT on jaossa ilmaista viinaa ja hyvää seuraa koordinaateissa 52 12′ 21″ N 0 7′ 4,7″ E. Olet taatusti tervetullut mukaan ja bileet ovat juuri sinua varten.

3 kommenttia “Paavi ja aikamatkustaja”

 1. Ulla sanoo:

  Tulin huomenna 🙂

  1. Emma Herranen sanoo:

   Joo kieltämättä äidinkielenopettajat tarvitsevat runsaasti buranaa jos kehiin astuu futuurin perfekti. 😀

 2. teppo kärki sanoo:

  M I T Ä ?eikö linnunradan käsikirja liftareille olekaan Faktahomma?juuri kun aloin tottua tämän planeetan tonttukansaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *