Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Juhla-Cygnusta vietettiin Imatralla

Juhla-Cygnusta vietettiin Imatralla

[Ryhmäkuva]

Cygnus-2017-ryhmäkuva. Kuva: Jorma Koski

Heinäkuun lopulla 27.–30.7. pidetty Cygnus-kesätapahtuma onnistui mainiosti, mikäli on uskomista kävijöiltä saatuun palautteeseen. Kaikkiaan tapahtuma keräsi 136 osallistujaa. Enempääkin oli ollut potentiaalia, mutta tämäkin on tosi hienosti.

Kokoontuminen oli Cygnuksen 30-vuotistapahtuma. Pitkää historiaa sivuttiin yhden esitelmän verran, mutta muuten sisältö nykyharrastusta tähtitieteen historiasta valokuvaamiseen. Ohjelmaan oli yritetty panostaa hiukan enemmän, vaikka sisältö olikin edelleen vahvasti esitelmäpanotteinen. Valokuvauksen iltapäivä oli yhteistyökuvio paikallisen kameraseuran kanssa. Lauantaiaamun esittelypisteiden basaari sekä perjantain kerhoryhmän työpaja toivat vaihtelua perinteisempää luento-ohjelmaan. Myös jo perinteeksi muodostunut tutustumisretki oli ohjelmassa.

Joukkoistaminen tuntui olevan eräänlainen teema. Oli mukava saada osallistujat mukaan tekemään ohjelmaa. Erityistä ihastusta herätti Linda Laakson ja Juha Ojanperän ideoima H-R-diagrammin installaatio lauantain iltayöstä.

[H-R-installaatio]

H-R-diagrammi-installaatio Cygnuksella. Kuva: Veikko Mäkelä.

Seuraavan Cygnus-tapahtuman paikkaa ja aikaa ei vielä tiedetä, mutta tapahtuma tulee lähipäivinä hakuun tähtiyhdistyksille.

Lisää tietoa, kuvia, tunnelmia ja materiaalia löytyy Cygnuksen verkkosivuilta: www.ursa.fi/c2017.

Cygnuksen historiasivut ovat myös uudistuneet:
https://www.ursa.fi/harrastus/harrastustapahtumat/cygnus/cygnus-kautta-aikojen.html

Cygnus 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *