Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Podcast: Haastattelussa Arto Oksanen

Podcast: Haastattelussa Arto Oksanen

Zeniitin vuoden 2015 viimeisessä podcastissa haastatellaan Arto Oksasta. Oksanen on suomalainen tähtitieteen harrastaja, joka on toiminut aktiivisesti mm. muuttuvien tähtien ja gammapurkausten havainnoinnin parissa. Vuonna 2004 Oksaselle myönnettiin American Association of Variable Star Observersin Directors Award tunnustuksena hänen työstään muuttuvien tähtien havainnoinnissa. Vuonna 2007 hän teki historiallisen havaitsemalla Swift-teleskoopin raportoiman gammapurkauksen jälkihehkun valon taajuuksilla ensimmäisenä maailmassa.

Podcastissa pureudutaan Oksasen havaintotoimintaan ja puhutaan myös etähavaintolaitteiden käytöstä sekä Jyväskylän Siriuksen toiminnasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *