Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Liity jäseneksi

Cygnus 2017 -kesätapaaminen 27.–30.7.

Paikka ja ajankohta

Cygnus 2017 järjestettiin Imatralla Päivärannan kurssikeskuksessa Immalanjärven rannalla. Paikka tarjosi tapahtumalle oivat puitteet ruokailuineen, tiloineen ja sisämajoituspaikoineen. Kyseessä oli kesätapaamisen 30-vuotisjuhlatapahtuma, joka näkyi osittain myös sisällössä. Cygnus-perinne alkoi nimittäin Imatralla saman järven rannalla heinäkuussa 1987.

Tapahtuma-aikana oli heinäkuun viimeinen viikonloppu torstaista sunnuntaihin 27.–30.7.2017.

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Ursa ja Etelä-Karjalan Nova.

Ajankohtaista

30.7. Tapahtuma päättynyt. Kaikkiaan Cygnukselle osallistui 136 henkeä.

1.8. Tapahtumasivut muutettu historiasivuiksi. Keräämme linkkeja kuvagallerioihin ja blogikirjoituksia.

Ohjelmasta

Cygnuksen ohjelma koostui jälleen esitelmistä, työpajoista sekä havaitsemisesta. Juhlavuosi näkyi ainakin lauantai-illan esitelmässä. Lauantai-iltapäivänä oli yhteistyöesitelmä paikallisen kameraseuran kanssa. Esittelypisteiden basaari järjestettiin paranneltuna versiona. Torstaina tehtiin tutustumisretki lähellä sijaitsevaan Rajamuseoon

Ohjatun ohjelman ohella tarjolla oli omatoimiohjelmaa, johon voi osallistua oman aikataulun mukaan. Tällaisia oli aurinkokuntakierros sekä myyntipiste.

Vapaamuotoisempia vapaa-ajan aktiviteetteja oli iltasaunomiset sekä makkaran- ja letunpaisto. 

Ks. lisää ohjelmasta »


Majoitus ja ruokailut

Päivärannan kurssikeskus tarjosi sisämajoitusta kahden ja neljän hengen huoneissa. Yhteensä sisäpaikkoja on tarjolla yli 100 hengelle. Sisämajoituspaikkoja oli mahdollista varata 1–3 yöksi.

Kurssikeskuksen alueella oli mahdollista myös majoittua omassa asuntovaunussa tai -autossa sekä teltassa. 

Cygnuksella oli tarjolla aamiainen, buffetlounas ja iltapala. Aterioita oli mahdollisuus ostaa yksittäin tai 1–3 vrk:n ateriapaketteina. Omatoimiruokailijoille oli tarjolla mm. majoitusrakennuksissa kolme keittiötilaa, kota ja grillikatos.

Sijainti kartalla

Yläpalkin kuva: Jorma Koski.
Cygnus-logo: Linda Laakso