Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Muutoksen tuulet puhaltavat

Muutoksen tuulet puhaltavat

Juha Ojanperä:

Joku viisas on joskus sanonut, että mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmuus, ja mikään muu ei ole pysyvää paitsi muutos. Tämä viisaus pitää paikkansa myös Zeniitin tapauksessa.

Vuosi 2016 on tähtiharrastuksen verkkolehti Zeniitille historian kolmas ilmestymisvuosi. Tämän vuoden loppu tuo tullessaan muutoksia Zeniittiin. Ensiksi, lehden toimitussihteeri Jarno Malaprade jäi sivuun tehtävästään henkilökohtaisista syistä johtuen. Toiseksi, Jarnon tekemä podcast jää määrittelemättömän pituiselle tauolle. Podcasteja saatamme joskus tulevaisuudessa kuulla lisää, mutta ne ilmestynevät satunnaisemmin kuin tähän asti. Toistaiseksi jatkan yksin Zeniitin tekemistä – toki apunani olette te, arvoisat avustajat ja lukijat! Ilman teidän panostanne ei yhtään Zeniitin numeroa olisi ilmestynyt!

Tämän lisäksi Zeniitissä tapahtuu toinenkin muutos. Zeniitissä alusta asti ilmestynyt ‘Tapahtumat taivaalla’ -palsta jää historiaan tästä numerosta alkaen. Syynä tähän on palstan päällekkäisyys yhtäältä Tähdet-vuosikirjan ja toisaalta Ursan nettisivujen Taivaalla-osion kanssa. Tapahtumat taivaalla -palstan korvaa uusi ‘Taivaaalla nyt’ -niminen palsta, jossa käsitellään kussakin numerossa juuri numeron ilmestymisen aikoihin taivaalla näkyvää mielenkiintoista kohdetta tai ilmiötä. Tässä Zeniitin numerossa ilmestyvässä ensimmäisessä Taivaalla nyt -palstassa käsitellään juuri nyt taivaalla näkyvää poikkeuksellisen kirkasta kvasaaria CTA-102.

Tämän numeron myötä Zeniitin toimtus jää ansaitulle joulutauolle. Toimitus palaa asiaan taas ensi vuoden puolella, ja ensimmäinen numero ilmestynee helmikuussa 2017.

Zeniitin toimitus toivottaa kaikille lukijoilleen hyvää ja tähtikirkasta joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta 2017!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *