Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Seppo Sali in memoriam

Seppo Sali in memoriam

Juha Ojanperä:

Seppo Sali Cygnuksella 2005. Kuva: Mikko Suominen.

Seppo Sali Cygnuksella 2005. Kuva: Mikko Suominen.

Porin Karhunvartijoiden perustajajäsen, yhdistyksen ensimmäinen kunniajäsen, pitkäaikainen aktiivitoimija, kaukoputkenrakentaja ja optiikan taitaja Seppo Sali  poistui 30.8.2016 keskuudestamme 79 vuoden iässä. Seppo menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Seppo osallistui Karhunvartijoiden perustamisesta alkaen erittäin aktiivisesti yhdistyksen toimintaan. Hänen ansionsa tähtitieteen harrastuksen edistämiseksi Satakunnassa ovat merkittävät, Porin Karhunvartijoiden perustamisen lisäksi Seppo muun muassa organisoi yhdistyksen tähtitornin rakentamisen Ulvilan vesitornin yhteyteen nykyiselle paikalleen. Lisäksi hänet muistetaan tekemästään Maksutov-Cassegrain-kaukoputkestaan, jollaisia Suomessa on harrastajan tekemänä tiettävästi vain kaksi.

Seppo kävi säännöllisesti Porin Karhunvartijoiden kerhoilloissa lähestulkoon loppuun asti. Hän kävi paikalla vielä viime vuoden puolella ennen terveydentilan merkittävää heikentymistä.

Seppo oli myös pitkäaikainen Ursan jäsen ja hän kävi silloin tällöin Ursan Cygnus-tapahtumissa, ja myös Tähtipäivillä. Seppo on myös kirjoittanut useita artikkeleita Ursan Tähdet ja avaruus sekä Ursa Minor -lehtiin.

Seppo Salin hautajaiset pidettiin Ulvilassa 24.9.2016. Siellä häntä saattamassa olivat Porin Karhunvartijoiden puolesta Juha Ojanperä, Jorma Niinisalo, Tauno Honkaluoma ja Kari Laihia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *