Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Marja Wallin 1977–2015

Marja Wallin 1977–2015

Juha Ojanperä:

Marja Wallin ilmakehätapaamisessa 7.6.2014.

Marja Wallin ilmakehätapaamisessa 7.6.2014.

Ystävämme ja harrastuskollegamme Marja Wallin nukkui pois varhain sunnuntaiaamuna 14.6.2015 pitkäaikaisen syövän uuvuttamana. Marja oli kotoisin Turun seudulta Mynämäeltä, mutta hän asui ja työskenteli suuren osan elämäänsä Lahdessa. Marjalle elämässä tärkeitä asioita olivat muun muassa luonto, erilaiset luonnonilmiöt ja niiden tarkkailu sekä yhdistystoiminta.

Marja oli keskeisiä ja kantavia harrastusaktiiveja sekä Ursassa että Keski-Uudenmaan Altairissa. Ursassa Marja oli aktiivisesti mukana myrskybongaus- ja ilmakehän valoilmiöt -jaostoissa. Marja oli mukana myös Ursan Taivaanvahti-havaintopalvelussa, jossa hän oli yksi aktiivisimmista moderaattoreista. Lisäksi Marja oli mukana myös Ursan jaostojen yhteistyöelimessä eli JTK:ssa.

Ursan eri harrastusalojen piirissä juuri erityisesti myrskyt, ukkoset ja kaikenlaiset ilmakehän valoilmiöt haloista revontuliin olivat Marjan sydäntä lähellä. Ilmakehän ilmiöiden lisäksi Marja oli kiinnostunut luonnosta ylipäätään, niinpä Marja harrastikin myös lintubongausta ja geokätköilyä. Erilaiset harrastustapahtumat olivat myös Marjalle tärkeitä, hän kävi lähes jokaisena vuonna Cygnuksilla ja erilaisissa jaostotapaamisissa.

Marja oli todella sitkeä ja sisukas ihminen ja kaikkien koettelemustenkin keskellä periksiantamaton ja optimistinen. Marja oli keskeinen ja tärkeä osa Ursan aktiiviharrastustiimiä. Marjan ennenaikainen poismeno jättää valtavan tyhjän aukon suomalaiseen tähtiharrastuskenttään.

Marja Wallinin muistoa kunnioittaen koko suomalaisen tähtiharrastusyhteisön puolesta,

Juha Ojanperä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *