Ilmoitusasioita

7.12.2015 klo 12.54, kirjoittaja
Kategoriat: Astrobiologia

Tässä olisi useitakin ajankohtaisia asioita joita haluaisin tiedottaa kaikille teille astrobiologiasta kiinnostuneille henkilöille – teille itsellenne, ja myös tiedotettavaksi eteenpäin, kenelle vain ketä nämä saattaisivat kiinnostaa:

Ensinnäkin, Aikavellus ry, suureksi ilokseen, sai äskettäin Tieteen tiedotus ry:ltä hakemansa rahoituksen aikavaellus-konseptin siirtämiseen digitaaliseen muotoon. Tavoitteenamme on nyt tuottaa tuon maailman syvän historian eri tapahtumista ns. ”Augmented reality”- tyyppistä, 3D-muodossa näkyvää kuvitusta, sen mukaan tulevia opetusmateriaaleja, sekä oppimispeli. Nyt kun meillä tulee olemaan jo toimintaresurssejakin, haluaisin esittää teille kutsun liittyä mukaan toimintaan: yhdistys kaipaa uusia rivijäseniä, ja myös toimintahaluisia jäseniä hallitukseen.

Kansainvälisellä opetusfoorumeilla tapahtuu: ERASMUS+ ohjelma (www.astrobiology-campus.eu) yhdessä life-origins –nimisen COST-hankkeen (www.life-origins.com) ja astrobiologian pohjoismainen verkosto kanssa (www.nordicastrobiology.net) – ovat tarjoamass joko yhdessä tai erikseen erilaisia astrobiologian koulutustaophtumia- mm. seuraavan:

”Volcanism, PlateTectonics, Hydrothermal Vents and Life” Terceira, Azores, Portugal, 23 August – 1 September 2016 (Website: http://www.nordicastrobiology.net/Azores2016)

joihin valitut opiskelijat pääsevät osallistumaan ilmaiseksi! Kannattaa tsekata!!

Edellä mainituista tapahtumista minun kuuluisi tiedottaa Suomen astrobiologian verkoston kautta (Finnish astrobiology network, FAN) . Tällainen verkosto on joskus ollut olemassa, ja jopa toiminutkin – mutta nyt se on jo useiden vuosien ajan viettänyt täydellistä hiljaiseloa.
Löytyisiköhän tällaiseen verkostoon uusia aktiivisia jäseniä, niin että saataisiin se taas heräteltyä henkiin.

Sitten haluaisin vielä ihan yksityisten harrastusten rintamalta kertoa että runokirja ”Tietämisen rajamailta” on tullut painosta. Siinä ihmettelen kaikenlaisia maailman kummallisuuksia – sekä yksityisiä, että yleisiä, kuten:

EN VOI YMMÄRTÄÄ

Kuka voisi ymmärtää
miten kvarkkien tanssista
lähes tyhjästä, syntyy elämä
geenit, loputtomat solulinjat
poikasineen
lajien kirjo ja polveutuminen
ihmisen mieli, kysymyksineen.

Kirjassa on Brita Pystysen kaunis akvarellikuvitus. Sitä varmaan saa pian Akateemisesta – mutta myös suoraan minulta.

Näistä kaikista asioista – jos haluatte kysellä lisää, laittakaa postia osoitteella klehto@utu.fi

Tässä vielä toivottelen lukijoille mukavaa joulun-odotus-aikaa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *