Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Liity jäseneksi

Tapahtuman puitteista

Pihlavan leirikeskus tarjosi Cygnus-tapahtumalle hyvät puitteet. Leirikeskus sijaitsee Pihlavan saarella, joka on pinta-alaltaan noin 2 hehtaaria (150 × 50 m). Koko saari oli tapahtuman aikana käytettävissämme. Saarelle pääsi autolla mantereelta rakennettua tietä pitkin. Etäisyyttä Säkylän keskustaan oli pari kilometriä.

Pihlavan saari sijaitsee Pyhäjärven pohjoisrannalla. Säkylän Pyhäjärvi on seudun suurin ja koko Suomen 29. suurin järvi. Se on 25 km pitkä ja enimmillään 9 km leveä vesialue, joka on käytännössä yhtä järvenselkää muutamia pieniä saaria lukuun ottamatta. 

Saarella on päärakennus, jonka salissa on tilaa noin 120 hengelle ja sisämajoituspaikkoja 56 hengelle. Saaren eteläpäässä on saunarakennus, jossa on kaksi saunaa pukuhuoneineen, takkahuone ja pieni keittiö. Majoitustilaa oli Pihlavassa loppujen lopuksi riittävästi, vaikka kahden hengen huoneita olikin niukasti.

Saunan lähellä sijaitsee hirsilaavu, jonne kokoonnuttiin iltaisin paistamaan lättyjä ja makkaraa. Saunan vieressä on myös laituri ja hiekkaranta.

Lisätietoja tapahtuman puitteista:

Kartat ja ilmakuvat

Pihlavan alueen kartta