Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Liity jäseneksi

Ohjelma

Cygnuksen ohjelmassa on perinteisesti pitempiä ja lyhyempiä esitelmiä, työpajoja ja havaitsemista. Cygnuksen ohjelmaan on kuulunut viime vuosina pieni retki johonkin lähellä olevaan tiede- tai kulttuurikohteeseen. Vuoden 2018 Cygnuksella vierailukohteena oli esihistorian opastuskeskus Naurava Lohikäärme Eurassa. Järjestetyn ohjelman ohella on myös omatoimisesti omalla ajalla tutustuttavaa tarjontaa. Tällä kertaa Cygnus-tapahtuman yhteydessä jaetaan Ursan vuosittainen Stella Arcti -palkinto ansioituneille tähtiharrastajille.

Ohjelman tuottamiseen osallistuivat Ursan harrastusryhmät, tähtiyhdistykset sekä yksittäiset harrastajat. Ohjelman kokoamisesta vastasi Cygnuksen ohjelmaryhmä, jossa on harrastustoimikunnan ja paikallisen järjestäjän edustajia sekä muutama muu aktiiviharrastaja.

Ohjelmaa

Cygnuksen päiväkohtainen ohjelmarunko löytyy sivun vasemmasta laidasta.

Tapahtuman jälkeen sunnuntaina osallistujilla oli mahdollisuus vierailla Porin karhunvartijoiden observatoriolla Ulvilassa.

Jos haluat osallistua tapahtuman ohjelman järjestämiseen, ole yhteydessä Cygnus-järjestelytiimiin sähköpostitse.

Vapaampi ja omatoiminen ohjelma

Cygnuksella on mahdollisuus vapaamuotoisempiin vapaa-ajan aktiviteetteihin iltasaunomisineen sekä letun- ja makkaranpaistoineen.  Alue tarjoaa myös muita mahdollisuudet omatoimiseen ohjelmaan. Perinteinen kierrätys/myyntipöytä on myös paikalla.