Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Virtuaali-Cygnus 2020 -tapahtuma 13.7.–2.8.

Cygnus tulee sittenkin!  Tosin vain verkossa.   

Tietäen, ettei verkkotapahtuma voi korvata oikeaa kasvokkaintapaamista, haluamme kuitenkin järjestää harrastajille mahdollisuuden kuulla ajankohtaisista asioista, nähdä toisiaan verkon välityksella ja vaihtaa kuulumisia.

Ajankohta ja konsepti

Virtuaali-Cygnus-tapahtumaa ajoittuu välille 13.7.–2.8.2020 tarvittaessa elokuun ensimmäiselle viikolle.   

Ohjelma koostuu pääasiassa harrastajien esitelmistä, demoista ja työpajoista.   Ainakin pari kertaan järjestetään "virtuaalinen ilta-nuotio", jossa sana on vapaa. Ohjelmaa on pääasiassa arki-iltoina, mutta jotain saattaa tulla viikonloppuilloiksikin.  Jos haluaisit kertoa jotain, ota yhteys järjestelyryhmään.

Yhteydenpitoon käytämme GoogleMeet-ohjelmaa, joka voi käyttää internet-selaimella ja tai älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella. Kokouslinkin kautta mukaan pääse myös ilman Google-tiliä.  

Tapahtuman järjestelyt ovat hiukan kokeellisia, mutta toivotaan, että kaikki onnistuu riittävän hyvin.

Ohjelmasivu »
Ohjeita ohjelmien seuraamiseen »

 

 

Ajankohtaista

Cygnus 2020 -kasvokkaintapahtuma on peruttu!

Cygnus -kesätapahtumaa oli suunniteltu ajankohtaan 16.–19.7.2020 ja paikaksi Niinirannan leirikeskusta Kouvolan Valkealassa. Paikalliseksi järjestäjäksi oli lupautunut Konut tählet -yhdistys.


Keväällä Suomessakin levinnyt COVID-19 -virusepidemia estää kasvokkaintapahtuman järjestämisen tänä vuonna.


Viranomaiset suosittavat tällä hetkellä ettei yli 50 hengen yksityisiä ja kolmannen sektorin tilaisuuksia järjestettäisi. Myös tapahtumapaikkamme vuokraaja edellyttää viranomaismääräysten ja -suositusten noudattamista tiloissaan. Vaikka määräykset lievenisivätkin heinäkuuksi, emme ehdi enää käynnistää ilmoittautumisia ja muita järjestelyjä.


Toisaalta haluamme olla Ursassa vastuullisia, emmekä vaarantaa kanssaharrastajimme terveyttä. Meilläkin Ursan aktiiviyhteisössä on paljon ns. riskiryhmiin kuuluvia. Cygnuksen luonteisessa tapahtumassa, jossa ollaan melko tiiviissä vuorovaikutuksessa muiden osallistujien kanssa, on hyvin vaikeaa noudattaa suositeltuja turvavälejä ja hygieniasuosituksia.


Omaehtoiset poisjäännit vaikuttaisivat myös merkittävästi Cygnuksen osallistujamäärään, joka  latistaisi varmasti tapahtuman tunnelmaa.

 

Toivomme harrastajakunnalta ymmärrystä ja katsomme luottavaisin mielin vuoteen 2021, jolloin kokoontuisimme Kouvolan seudulla heinä-elokuussa.  Tänä kesänä on mahdollisesti tarjolla virtuaalista ohjelmaa verkossa.


terveisin,
Ursan harrastajatoimikunta
Veikko Mäkelä, Mika Aarnio, Jani Helander, Juha Ojanperä, Matti Salo