Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Virtuaali-Cygnus 2020 -tapahtuma 13.7.–2.8.

Cygnus tuli sittenkin!  Tosin vain verkossa.   

Keväällä 2020 Suomeen levinnyt COVID-19-viruspandemia teki normalain Cygnus-tapahtuman järjestämisen kyseenalaiseksi.  Sen tilalla järjestetttin kolmiviikkoinen virtuaalinen tapahtuma verkossa. Tietäen, ettei verkkotapahtuma voi korvata oikeaa kasvokkaintapaamista, halusimme kuitenkin järjestää harrastajille mahdollisuuden kuulla ajankohtaisista asioista, nähdä toisiaan verkon välityksella ja vaihtaa kuulumisia.

Ajankohta ja konsepti

Virtuaali-Cygnus-tapahtumaa ajoittui välille 13.7.–2.8.2020.   

Ohjelma koostui pääasiassa harrastajien esitelmistä, keskusteluista ja työpajoista.  Kaikkina kolmena viikkona järjestettiin "virtuaalinen ilta-nuotio", jossa sana oli vapaa. Ohjelmaa oli pääasiassa arki-iltoina.

Yhteydenpitoon käytimme GoogleMeet-ohjelmaa, joka saattoi käyttää internet-selaimella ja tai älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella. Tapahtuman järjestelyt olivat hiukan kokeellisia, mutta ne onnistuivat suhteellisen mukavasti.  

Kaikkiaan eri ohjelmiin osallistui noin nelisenkymmentä eri henkilöä, vaikka parhammillaan ohjelmaan kuunteli ja katseli reilut parikymmentä harrastajaa.

Ohjelmasivu »
Ohjeita ohjelmien seuraamiseen »

Ajankohtaista

Cygnus 2020 -kasvokkaintapahtuma on peruttu!

Cygnus -kesätapahtumaa oli suunniteltu ajankohtaan 16.–19.7.2020 ja paikaksi Niinirannan leirikeskusta Kouvolan Valkealassa. Paikalliseksi järjestäjäksi oli lupautunut Konut tählet -yhdistys.


Keväällä Suomessakin levinnyt COVID-19 -virusepidemia estää kasvokkaintapahtuman järjestämisen tänä vuonna.


Viranomaiset suosittavat tällä hetkellä ettei yli 50 hengen yksityisiä ja kolmannen sektorin tilaisuuksia järjestettäisi. Myös tapahtumapaikkamme vuokraaja edellyttää viranomaismääräysten ja -suositusten noudattamista tiloissaan. Vaikka määräykset lievenisivätkin heinäkuuksi, emme ehdi enää käynnistää ilmoittautumisia ja muita järjestelyjä.


Toisaalta haluamme olla Ursassa vastuullisia, emmekä vaarantaa kanssaharrastajimme terveyttä. Meilläkin Ursan aktiiviyhteisössä on paljon ns. riskiryhmiin kuuluvia. Cygnuksen luonteisessa tapahtumassa, jossa ollaan melko tiiviissä vuorovaikutuksessa muiden osallistujien kanssa, on hyvin vaikeaa noudattaa suositeltuja turvavälejä ja hygieniasuosituksia.


Omaehtoiset poisjäännit vaikuttaisivat myös merkittävästi Cygnuksen osallistujamäärään, joka  latistaisi varmasti tapahtuman tunnelmaa.

 

Toivomme harrastajakunnalta ymmärrystä ja katsomme luottavaisin mielin vuoteen 2021, jolloin kokoontuisimme Kouvolan seudulla heinä-elokuussa.  Tänä kesänä on mahdollisesti tarjolla virtuaalista ohjelmaa verkossa.


terveisin,
Ursan harrastajatoimikunta
Veikko Mäkelä, Mika Aarnio, Jani Helander, Juha Ojanperä, Matti Salo